Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 18 de de juny del 2014 | 17:17
Opinió · Política
Marta Alòs
Escriptora

Un 'book' reial

Mentre els pobres mortals viuen angoixats per la crisi, per si demà trobaran feina o com s'ho faran per a poder pagar el que els queda d'hipoteca, en aquests moments la major preocupació del Govern de Madrid és una altra.

La major preocupació del Govern de Madrid és que tots els ajuntaments, des del més gran fins al més petit, tinguin penjada a la paret dels consistoris una fotografia, degudament emmarcada, del nou rei Felip VI.

Per això, com si talment es tractés d'una emergència nacional, la Dirección General de Modernización Administrativa, Procedimientos e Impulso de la Adaministración Electrónica, que no deu tenir res més important a fer, ha enviat milers de cartes amb caràcter urgent, on s'especifica que, davant de la proclamació del nou Rey de España, cal que els municipis substitueixin les fotografies oficials existents en els despatxos oficials.

És a dir ras i curt: que canviïn la cara del pare Borbó per la del seu fill Borbó. Molt amables ells, però en un redactat literari que no admet massa discussió, els informen d'una data límit per a fer la petició, alhora que els adjunten un enllaç on hi podran trobar el formulari per a poder formalitzar la sol·licitud i on els municipis podran triar les diferents opcions de fotografies. Em permetran que els faci un resum del book reial:
En aquests actes, que sens dubte ajudaran la gent a trobar feina viure feliços com anissos, el 'Gobierno' desplegua un ventall de personal que fa feredat"
1.- Felip VI amb uniforme de gala acompanyat de la Reina
2.- Felip VI amb uniforme militar
3.- Felip VI vestit de civil. Totes les fotografies es poden triar en tres mides: gran, mitjana i petita

Entretinguts en aquests treballs tan transcendentals en un Estat que s'està enfonsant literalment en la misèria, amb una taxa d'atur vergonyant entre d'altres delicatessen sense importància, no és d'estranyar que en aquests actes de proclamació, que sens dubte ajudaran la gent a trobar feina i viure feliços com anissos, el Gobierno de Madrid desplegui un ventall de personal que fa feredat: més de 4.300 policies, 2.672 guàrdies civils, 2.100 agents de les unitats d'intervenció policial, 36 especialistes dels TEDAX, 20 agents de cavalleria; 36 guies de gossos, 32 agents de les unitats de subsòl; 146 de la Brigada Mòbil; 111 de la unitat central de Protecció; 78 especialistes dels GEO; 40 de los Grups Operatius Especials de Seguretat (GOES); 200 de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR), 627 agents dels Grups d'atenció al Ciutadà i 26 experts de la policia científica. Algú pensarà que sí, que malgrat que es digui el contrari, sempre hi haurà diners per a segons què.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Marta Alòs
Marta Alòs
Escriptora
Opinió · Política
Això no és un polític
Opinió ·
Temps de lectura
Opinió ·
PP, PSOE i el gihadisme
Opinió ·
La Marató, més enllà de l'èxit
Opinió · Política
La pell de la democràcia
Opinió · Política
El cas Pujol
Opinió · Política
Els bascos, amics?
Indica publicitat