Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 de de setembre del 2014 | 17:58
Opinió · Política
Marta Alòs
Escriptora

El cas Pujol

D'ençà de la confessió que durant el mes de juliol va fer pública el president Pujol, que Catalunya s'ha convertit en una mena de tertúlia monotemàtica on tothom es veu en cor d'opinar i de dir la seva.

Simplificant, podríem dividir els catalans en tres contenidors :

1. Els que creuen fermament en l'honestedat del president i que la seva confessió és el resultat de voler encobrir alguns membres de la seva família;
2. Els que ja l'han condemnat per allò que... ja se sabia, i
3. Aquells que des de sempre han estat un "antipujolistes" i ara han vist l'ocasió de fer-hi sang.

Però en definitiva tothom parla del que llegeix en els diaris, amb una lleugeresa que fa feredat, però que és propi de països càlids que de la xerrameca en fan tot una teoria.
Ull amb condemnar abans d'hora, no fos cas que alguns s'hagin d'engolir algunes de les paraules pronunciades amb el cap massa calent"
Per altra banda, ja em direu si no té bemolls que, a banda del president Mas que sempre, ara també, està a l'alçada de les circumstàncies, hagi estat l'expresident espanyol, Felipe González, l'únic que ha manifestat que posa la mà al foc pel president Pujol.

La compareixença prevista a partir del 22 promet i molt. El president Pujol anirà, parlarà i contestarà les preguntes dels grups parlamentaris. I no dubto que ho farà amb la suficient claredat perquè el grup d'Esquerra vegi l'immens error que ha comès demanant una comissió d'investigació que es pot convertir en un autèntic "aquelarre" en el que l'Estat espanyol es fregui les mans.
Els d'Esquerra encara no se n'adonen de l'espifiada de vol gallinaci que han comès?"
Hem de reconèixer que tothom ha "xerrat" massa. Uns exigint el retorn de medalles quan en d'altres casos molt més greus no s'ha fet (ha retornat la medalla de la ciutat de Barcelona, la infanta Cristina, que està imputada i el seu cas és tan clar que enlluerna?) Ull amb condemnar abans d'hora, no fos cas que alguns s'hagin d'engolir algunes de les paraules pronunciades amb el cor i el cap massa calent.

Ull perquè alguns sense adonar-se'n podrien acabant fent la feina bruta de l'Estat espanyol. Un exemple: si finalment s'acaba celebrant una comissió d'investigació, els partits que volen fer mal de debò, poden demanar a l'Agència Tributària que els faciliti tota la informació i aquesta òbviament ho farà. Per altra banda, de quines persones es demanarà la compareixença? El primer de tots serà, és de calaix, serà el president Mas. Els d'Esquerra encara no se n'adonen de l'espifiada de vol gallinaci que han comès?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Marta Alòs
Marta Alòs
Escriptora
Opinió · Política
Això no és un polític
Opinió ·
Temps de lectura
Opinió ·
PP, PSOE i el gihadisme
Opinió ·
La Marató, més enllà de l'èxit
Opinió · Política
La pell de la democràcia
Opinió · Política
Un 'book' reial
Opinió · Política
Els bascos, amics?
Indica publicitat