Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 8 de de gener del 2014 | 18:44
Opinió · Política
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa

2014, hem d'estar a l'alçada

Tal i com es va comprometre el President de la Generalitat, Artur Mas, vam acomiadar l'any 2013 amb pregunta i data. Els més malastrucs donaven per fet que no hi hauria acord i que no tindríem ni una cosa ni l'altra. Ben al contrari. 

La voluntat de consens, demostrada per tots els partits polítics favorables al dret a decidir i la discreció exhibida fins a l'últim minut per part dels protagonistes de l'acord, han donat com a resultat una data, que no genera discussió, i una pregunta, que podrà agradar més o menys, però que té una virtut poderosa i indiscutible que és la de recollir totes les sensibilitats de les forces polítiques que la subscriuen. Estem davant d'una pregunta tan inclusiva i tan radicalment democràtica que costa molt de no veure a la fotografia de l'acord al PSC, un partit que tenia el sentit de país al seu ADN.

I dic tenia, molt al meu pesar, perquè si els socialistes haguessin donat el pas i signat l'acord pel dret a decidir, la fotografia final seria molt més fidel a la realitat de la nostra societat, més que no pas a la realitat de l'actual direcció del PSC. I malgrat que des d'un punt de vista estrictament tacticista algú es pot alegrar del carreró sense sortida en que s'ha posat el PSC, sóc de les que pensen que cal perseverar en l'oferiment perquè s'incorporin i facin encara més gran aquesta majoria parlamentària i ciutadana a favor del dret a decidir. Els diputats socialistes tindran una nova oportunitat de sumar-s'hi durant el proper mes de gener.

Em referia abans a les virtuts de la pregunta i a la responsabilitat de totes les persones que han participat en el procés fins fer-se pública. Crec que és de justícia assenyalar, ara i aquí, el paper que hi ha jugat el President Artur Mas. Des del seu convenciment, ja des d'un primer moment, que hi hauria acord per a la data i pregunta. Fins a l'escenificació de l'acord al Parlament, en una imatge que alguns veien del tot impossible, i que si ha estat realitat és gràcies al bon saber fer del nostre President. I tot això, en un clima que en les últimes setmanes s'havia tornat irrespirable, amb una violència verbal inusitada procedent des de les institucions de l'Estat i dels dos principals partits espanyols, PP i PSOE, units en aquesta croada contra el dret democràtic del nostre país a decidir lliurement el nostre futur, però molt especialment contra la persona d'Artur Mas.

Europa i el món sencer ens està observant. La manera com s'ha portat el procés de la pregunta i la data de la consulta ens ha de servir d'exemple de com s'han de fer les coses. El repte és majúscul. L'oportunitat, única. Ningú, amb veritable convicció democràtica, des de Madrid o de Brussel·les, podrà negar mai la voluntat majoritària d'un poble expressada en llibertat.

El 2014 ens ha de portar , sens dubte, que el poble de Catalunya pugui decidir el seu futur, i tots plegats haurem d'estar a l'alçada del que s'espera de nosaltres com a País.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Meritxell Roigé i Pedrola
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa
Opinió · Territori
Per Catalunya, salvem lo Delta
Opinió ·
Els ajuntaments estem preparats
Opinió · Política
24 de maig, fent camí cap a un nou país
Opinió ·
L'Ebre en un nou Estat
Opinió · Política
Construir un nou Estat
Opinió · Pla de lleida
L'hora de la unitat
Opinió · Política
Castor, un altre exemple #marcaEspanya
Notícies relacionades
Indica publicitat