Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 9 de de febrer del 2016 | 11:39
Opinió · Territori
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa

Per Catalunya, salvem lo Delta

Per Catalunya salvem lo Delta deia la pancarta de la Plataforma en Defensa de l'Ebre  que  va acollir als membres del Govern, diputats  i  diferents càrrecs institucionals que ens van voler acompanyar aquest diumenge a Amposta .

La gent de l'Ebre vam viure amb una forta emoció la vinguda de milers de persones d'arreu del nostre país demostrant que la defensa del riu i del delta no és només una qüestió territorial, sinó que és un tema de país. L'escalf de tota aquesta gent, que va omplir cotxes i autobusos per estar al nostre costat en la lluita per reclamar un cabal suficient per a l'Ebre, enforteix la nostra causa davant les institucions europees i posa en evidència un govern de l'Estat que, malgrat estar en funcions, ha volgut aprovar un Pla Hidrològic de Conca sense atendre a criteris científics i en contra de la voluntat de la ciutadania, d'entitats, ajuntaments i de tot un Govern. Diumenge, una representació del nostre Govern, amb el vicepresident i el conseller de Territori al capdavant, junt amb la presidenta del Parlament, van voler deixar clar que l'Ebre és una línia vermella i que no admetrem més imposicions.

Per que com hem dit, salvar l'Ebre i el seu Delta  és una qüestió de País"

La manifestació, amb un caràcter netament festiu, com totes les que s'han fet en aquestes terres i com totes les que acostumem a fer els catalans, posa de relleu per tant que la defensa de l'Ebre és un dels temes prioritaris en l'agenda del nou govern català. I si bé cal mantenir la tensió ciutadana i la pressió popular, és important també continuar la pedagogia en tots els àmbits. Amb la tranqui·litat que dóna saber que la batalla de les idees està guanyada, per una qüestió de sentit comú i perquè els tècnics i científics així ho avalen, no hem de renunciar a explicar-ho on calgui. Hem vist com els que intenten imposar aquest Pla Hidrològic miren de furgar en la confrontació territorial, atiant el foc entre els regants de Lleida, i altres comunitats, amb els habitants del tram final de l'Ebre. I davant d'això, cal insistir que un règim de cabals adequat és clau per als interessos de tothom. A ningú li convé posar en crisi el riu Ebre, i als regants menys que a ningú. Estem a favor del regadiu, però no del creixement desmesurat que planeja el Pla Hidrològic de Conca aprovat pel govern del Partit Popular.

Lluita al carrer, pedagogia a tot arreu, i més política. Si el Govern de la Generalitat i el Parlament, en diverses ocasions, ja s'han pronunciat de manera inequívoca contra les intencions de l'executiu del PP, ara tenim l'oportunitat que el Congrés dels Diputats faci el mateix. Tenint en compte totes les formacions polítiques que en campanya electoral van dir que estaven al costat de la gent de l'Ebre en la defensa del riu i del delta, ara poden demostrar-ho guanyant una majoria en contra d'aquest Pla Hidrològic. Si volem fer política en majúscules, aquest és el moment.

Per que com hem dit, salvar l'Ebre i el seu Delta  és una qüestió de País

Meritxell Roigé i Pedrola

Diputada al Parlament de Catalunya

Primera Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Tortosa

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Meritxell Roigé i Pedrola
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa
Opinió ·
Els ajuntaments estem preparats
Opinió · Política
24 de maig, fent camí cap a un nou país
Opinió ·
L'Ebre en un nou Estat
Opinió · Política
Construir un nou Estat
Opinió · Pla de lleida
L'hora de la unitat
Opinió · Política
Castor, un altre exemple #marcaEspanya
Opinió · Política
El corredor del mediterrani, oportunitats i creixement econòmic
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Opinió · Política catalana
Els deures del PDeCAT
Opinió · Política
Han signat la seva inhabilitació
Indica publicitat