Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 29 de d'abril del 2015 | 13:13
Opinió · Política
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa

24 de maig, fent camí cap a un nou país

Quan falten poc més de tres setmanes per a les eleccions municipals del 24 de maig, es constata novament com Convergència i Unió torna a ser la força política que més llistes presenta.

Són 905 llistes en total i més de 10.000 candidats disposats a treballar pels pobles i per les ciutats del nostre país.

A les Terres de l'Ebre, CiU també és qui més llistes presenta, 49 en total. I sense marques blanques i altres invents, com els que han posat en pràctica diferents formacions polítiques, de tot l'espectre ideològic, que amaguen les seves sigles rere verbs d'acció que sonen tan comercials com buits de contingut. CiU, que ha estat governant aquest país des dels municipis i des de la Generalitat, en els pitjors anys de la crisi econòmica, no té res a amagar i té molt a ensenyar pel que fa a eficàcia i eficiència en la gestió.

Les eleccions del 24 de maig serviran per renovar totes les corporacions municipals i escollir els governs locals que hauran de gestionar els ajuntaments i EMD de Catalunya durant els propers 4 anys. Però aquesta vegada, estem davant d'uns comicis que van molt més enllà de la renovació dels ajuntaments. Aquesta vegada ens hi juguem el futur com a col·lectivitat, la llibertat com a país i la il·lusió de construir una nova Catalunya.
Si les forces polítiques que donen suport al procés són capaces d'articular majories, això no hi haurà qui ho pari"
Tothom sap que el president Mas preveu convocar eleccions al Parlament el 27 de setembre. Es tracta d'unes eleccions amb vocació plebiscitària, davant la impossibilitat de convocar una consulta amb garanties per l'impediment reiterat per part del Govern de l'Estat. Els més de 2 milions de persones que el 9 de novembre passat van sortir al carrer per votar són l'aval més clar al caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S. Per molt que el president Rajoy digui el contrari. No és ell qui atorga el caràcter de plebiscit a uns comicis, sinó aquells que anirem a votar.

D'aquí al setembre queden encara cinc mesos, molt intensos, en què haurem d'esmerçar esforços per continuar mobilitzant la ciutadania. La propera oportunitat la tenim en les eleccions municipals. Tenim al nostre abast una nova ocasió, molt important, de mostrar novament al món que el procés de construcció nacional de Catalunya va molt de debò i que té un calendari ben definit. Si les forces polítiques que donen suport al procés són capaces d'articular majories per governar al màxim nombre d'ajuntaments de Catalunya, això no hi haurà qui ho pari. Tenim una magnífica ocasió per enviar un missatge clar i català el 24 de maig.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Meritxell Roigé i Pedrola
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa
Opinió · Territori
Per Catalunya, salvem lo Delta
Opinió ·
Els ajuntaments estem preparats
Opinió ·
L'Ebre en un nou Estat
Opinió · Política
Construir un nou Estat
Opinió · Pla de lleida
L'hora de la unitat
Opinió · Política
Castor, un altre exemple #marcaEspanya
Opinió · Política
El corredor del mediterrani, oportunitats i creixement econòmic
Indica publicitat