Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 21 de de gener del 2015 | 17:14
Opinió · Política
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa

Construir un nou Estat

Ningú no havia dit que seria fàcil. Segurament les negociacions, que han acabat conduint a l'acord, es podrien haver portat d'una altra manera. Segurament. Però l'objectiu, que era arribar al pacte, ja està assolit.

I això és el que compta. En tot aquest temps de negociacions, els incrèduls i els antiprocés han intentat posar aigua al vi insistint que l'eufòria sobiranista s'estava desinflant. S'ha de ser molt ingenu, o tenir mala fe, per considerar el que va passar el 9-N, i els últims 11-S, com a fenòmens conjunturals. Com si els dos milions de persones que fa dos mesos van votar perquè Catalunya esdevingui un Estat propi hagin canviat de prioritats d'un dia per l'altre.

Tot plegat és símptoma inequívoc que aquells qui neguen la llibertat al poble de Catalunya per poder definir el seu futur han començat la campanya pel 27-S, la data assenyalada pel president Artur Mas per a les noves eleccions al Parlament de Catalunya. Uns comicis que han d'esdevenir un punt i a part en la història del nostre país i en la relació de Catalunya amb Espanya.

Per fer-ho possible, CiU i ERC han fet que la generositat i el sentit de país hagin passat per davant dels interessos de partit. Vull destacar aquí l'esforç del nostre president per reconduir la situació i dur-la a bon port. És en situacions complexes com aquesta on s'evidencien els lideratges. El primer resultat d'aquest acord ha estat tenir data d'eleccions i voluntat de compartir un full de ruta comú.
El Govern té com a objectiu principal i prioritari construir aquest nou Estat que permetrà que les condicions dels catalans siguin millors"
Després ha vingut la retirada de les esmenes a la totalitat al Pressupost de la Generalitat per a aquest 2015, que permetrà la seva aprovació la primera setmana de febrer. Perquè malgrat que el que s'està construint és molt important i ha de marcar el futur del nostre País per a les properes dècades, no podem oblidar el dia a dia i l'obra de govern. El context econòmic que viu el nostre país, i el conjunt d'Europa, juntament amb el maltractament a què ens sotmet el Govern de l'Estat, ens obliguen a continuar sent molt curosos en la gestió del pressupost, mantenint les polítiques socials i continuant treballant per aixecar el país.

En aquest sentit, els comptes de la Generalitat per al 2015 no són els que voldríem, però sí els possibles per a garantir l'estat del benestar, iniciar mesures de reversibilitat i aprofitar l'inici de la recuperació econòmica. Aquest pressupost s'allunya dels números de 2010 i 2011, quan més es va haver de reduir, i s'aposta per les polítiques directes.

Per tant, i ara més que mai, al llarg dels propers mesos, amb un nou pressupost aprovat, el Govern té com a objectiu principal i prioritari construir aquest nou Estat. Un nou Estat que permetrà que les condicions dels catalans i les catalanes siguin millors, que comptem amb més recursos i que, en definitiva, puguem incrementar els i les polítiques socials millorant les condicions de vida al nostre país.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Meritxell Roigé i Pedrola
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa
Opinió · Territori
Per Catalunya, salvem lo Delta
Opinió ·
Els ajuntaments estem preparats
Opinió · Política
24 de maig, fent camí cap a un nou país
Opinió ·
L'Ebre en un nou Estat
Opinió · Pla de lleida
L'hora de la unitat
Opinió · Política
Castor, un altre exemple #marcaEspanya
Opinió · Política
El corredor del mediterrani, oportunitats i creixement econòmic
Indica publicitat