Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de de juny del 2014 | 16:47
Opinió
Raimon Carrasco
Advocat

Màniga ampla amb els antisistema?

Em confesso culpable. Els fets de Can Vies m'impulsen a proclamar que, fa molts anys, vaig ser responsable d'un cas de permissivitat de l'Administració davant els antisistema.

Feia poc que treballava a l'Administració i tenia sobre la taula un expedient sancionador contra una revista que no feia el dipòsit legal. Al primer full de l'expedient hi havia aquesta informació sobre l'autor de la infracció:

- Títol de la publicació: Sabotaje
- Editor: CNT
Si voleu que l'Administració sigui indulgent amb vosaltres, hi ha una fórmula millor que fer-se antisistema: fer el contrari"
Jo acabava de sortir de la facultat. Encara conservava algun alè de l'estudiant grenyut que havia estat, de les consignes que cridàvem mentre corríem davant la policia. I ara havia de multar una publicació de nom tan explícit perquè no complia el dipòsit legal? No podia. Malgrat que una incipient corbata ja em començava a penjar del coll, encara no estava preparat per a allò. Vaig trucar la Maria Porter, responsable d'aquelles qüestions al Departament de Cultura, i, en veure'm tan aclaparat, va acceptar de fer una excepció en aquell cas. O sigui que vaig arxivar l'expedient.

Admeto que, si és coherent que els àcrates se saltin la llei, ho és menys que un funcionari faci distincions a l'hora d'aplicar-la. És veritat, la llei ha de ser igual per a tothom. Ara bé, us explicaré un secret que he descobert després d'anys de bellugar-me per la funció pública. Potser no us ho creureu, però si voleu que l'Administració sigui indulgent amb vosaltres, hi ha una fórmula millor que fer-se antisistema: feu exactament el contrari; entreu al pinyol del sistema (agbars, abertis, grans constructores...). Això pla que és un xollo!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat