Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 8 de d'abril del 2013 | 17:04
La fotografia

Òmnium recorda Carrasco i Formiguera a Burgos

L'entitat ha recordat l'advocat i polític català en el 75è aniversari del seu afusellament per part de l'exèrcit franquista.

Barcelona · 75 anys després que un escamot de l'exèrcit franquista afusellés Manuel Carrasco i Formiguera a la presó de Burgos, un centenar de persones s'han aplegat aquesta setmana a l'exterior del recinte per homenatjar l'advocat i polític català.

L'acte, organitzat per Òmnium Cultural, ha volgut recordar la figura del polític i advocat català Carrasco i Formiguera, qui ja reclamava als anys 30 del passat segle la sobirania de Catalunya. L'acte ha comptat amb la presència de Raimon Carrasco, un dels fills de Carrasco i Formiguera, així com amb diversos representants de la societat civil catalana.
Carrasco i Formiguera va cridar 'Visca Catalunya Lliure' just abans de ser abatut per l'escamot d'afusellament"
Durant l'homenatge, els participants han recordat la figura d'aquest polític amb la lectura d'opinions sobre ell d'altres personatges de l'època com Lluís Companys o Rovira i Virgili, de textos del mateix Carrasco i Formiguera com ara les cartes que va enviar des de la presó a la seva dona, o el cant per part d'un tenor de cançons tradicionals catalanes com 'L'Emigrant', 'El Cant de la Senyera' o 'Els Segadors'.

En el context actual que viu el país, l'homenatge ha servit també per reivindicar el sobiranisme d'un dels fundadors i vertebradors d'Unió Democràtica de Catalunya durant el segle XX. Carrasco i Formiguera, que en un dels seus textos més coneguts va afirmar que "Catalunya ha de lluitar fins a assolir constituir-se políticament, com a nació que és, en estat independent que amb tota llibertat pugui portar les aliances i confederacions que cregui convenients", va cridar Visca Catalunya Lliure just abans de ser abatut per l'escamot d'afusellament.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat