Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de de juny del 2010 | 15:40
Notícia · Política

Hereu admet que no sap si serà candidat a les municipals

Barcelona · Foto: ACN · El nyap de la consulta de la Diagonal va enfonsar les possibilitats de Jordi Hereu de guanyar les properes eleccions municipals, en un context ja difícil pel PSC, que encadena a Barcelona tres comicis perdent vots. El desgast de 30 anys de poder, sumat a la gestió de Joan Clos i Jordi Hereu, han deixat via lliure a un Xavier Trias que, ara sí, té a tocar la possibilitat de trencar el monopoli del PSC de Barcelona.

Després de la patacada de la consulta, Hereu i el PSC van intentar passar pàgina amb el cessament del seu número dos i tancant files al voltant de l'actual alcalde de la ciutat. La fugida endavant, però, no ha aturat el seu desgast. I amb poc menys d'un any per endavant, algunes veus s'estan plantejant si la darrera opció que li queda al PSC per encarar amb possibilitats les properes municipals és tirar de revulsiu canviant de candidat.

De moment, tan sols hi ha rumors, com l'eventual possibilitat que Ferran Mascarell torni a la política activa presentant-se per ser alcalde. Però el que genera més dubtes és que, preguntat sobre la qüestió, Hereu ha reconegut que no sap si serà l'alcaldable de Barcelona. "No ho sé, jo no especulo sobre el futur", ha afirmat. La frase, dita poques setmanes després que rebés el suport del seu partit en el que possiblement hagi estat el seu pitjor moment polític, mostra que les coses no estan gens clares a les files del PSC. Mantenir Hereu suposaria renunciar quasi bé a plantar cara a les eleccions. A la vegada, un hipotètic nou candidat ho tindria molt difícil per capgirar la inèrcia negativa que arrossega el PSC en tan poc temps, de tal manera que es podria estar cremant un candidat vàlid en altres circumstàncies, perquè passaria a la història per ser qui va perdre l'hegemonia socialista a l'Ajuntament de Barcelona, en cas que no aconseguís remuntar. No hi ha, per tant, cap opció que no comporti riscos, però el PSC s'haurà de mullar si no vol veure com, en dos anys, perd l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, i el govern espanyol.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat