Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 5 de de novembre del 2007 | 17:10
Notícia · Esport

Catalunya, subcampiona enmig de la normalitat

Ha faltat molt poc, però finalment la selecció catalana d’hoquei patins no s’ha pogut endur la Copa Amèrica d’hoquei patins al perdre a la final contra Argentina per 4 a 2 i quedar, així, subcampiona. Tot i que a la fase prèvia els de Jordi Camps ja havien derrotat el combinar sudamericà i havien superat superat amb nota tots els enfrontaments, ha estat al partit decisiu quan Catalunya ha perdut intensitat, tal vegada per l’excés d’encontres jugats. Amb tot, i resultats al marge, allò veritablement remarcable d’aquesta Copa Amèrica és la normalitat que suposa per a l’esport català.
No tant pel fet de jugar a un altre continent com pel de jugar a nivell internacional, com una selecció més. Tal com ha dit el president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, “el més important és que hem pogut competir amb tota normalitat en una competició oficial, sense interferències polítiques. Ha guanyat l’esport i ha quedat ben clar que a Sudamèrica es compta amb la participació esportiva de Catalunya”. Al seu torn, el capità de la selecció, Ivan Tibau, valorava així la final: “ens hagués agradat aconseguir el títol i portar-lo a Catalunya. L’afició del nostre país s’ho mereix. Ho hem donat tot per guanyar, però amb l’Argentina els partits són a cara o creu. Ara el que cal és preparar-nos per a l’any vinent i poder guanyar el títol a San Juan (Argentina)”.

Aquesta era la segona vegada que els catalans disputaven un torneig internacional i, de moment, està previst que la Copa Amèrica de l’any 2010 se celebri a casa nostra, tal com ha anunciat la Confederación Sudamericana de Patín.

Potser aleshores serà l’ocasió per a que la catalana senti una mica més l’escalf del públic, ja que, a diferència del continent americà, l’hoquei patins és un esport molt arrelat a Catalunya i, disputant-se aquí, la incidència de boicots com els de La Vanguardia i El Periódico poden ser de menys impacte.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat