Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 30 de d'octubre del 2007 | 18:29
La fotografia · Esport

Catalunya avança a la Copa Amèrica d?hoquei patins mentre La Vanguardia i El Periódico ho amaguen

Potser esperen a que es proclami campiona –possibilitat gens llunyana-, quan la repercussió internacional i una calorosa rebuda popular a l’aeroport del Prat ja no permetin amagar-ho, però el cert és que dos dels principals diaris editats a Catalunya encara és hora que escriguin una sola línia del bon paper que està fent la selecció nacional d’hoquei patins en el seu debut a la Copa Amèrica, que aquesta setmana es disputa a Recife (Brasil).
A la primera jornada, Catalunya va vèncer Argentina, un dels combinats més potents del campionat, per 6 gols a 3, en un partit en què els sudamericans es van avançar tres vegades al marcador. Aquest dimarts, doble jornada: primer contra Sudàfrica, a qui s’ha guanyat per 10 gols a 1, i després contra Colòmbia, el resultat del qual encara no se sabia al moment de tancar aquesta edició. De moment, per tant, dos de dos i possibilitats reals de títol.

Una vegada més, però, La Vanguardia i El Periódico anteposen sensibilitats polítiques a realitats informatives que en un país normal serien impossibles de defugir. La participació en un campionat continental d’una selecció pròpia, formada per jugadors d’elit d’un esport arreladíssim al país i amb possibilitats de títol mereix, com a mínim, algun espai als diaris fets aquí, per molta obediència espanyola que obligui, en canvi, a fer-se ressò de quatre paraules del porter del Real Madrid avalant el joc del seu equip. Almenys, aquesta vegada, la televisió pròpia fa honor a la seva obligada referencialitat catalana i retransmet, pel canal 33, els partits de la selecció.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat