Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de de febrer del 2010 | 13:40
Crònica · Política

El Periódico perd un altre llençol amb la marxa de Nadal

Tal i com venia sent rumor al sector des de fa setmanes, Rafel Nadal ha deixat de ser director d'El Periódico de Catalunya. Ocuparà el seu lloc Enric Hernández, que va ser nomenat encara no fa un any responsable de l'edició catalana d'El País. La maniobra s'entén des de les discrepàncies de Nadal amb l'empresa, i més concretament, amb Antonio Asensio Mosbah. El motiu: la voluntat de l'editor -pressionat per La Caixa- de reduir despeses a tota costa del que ha estat la joia de la corona del grup Zeta, ni que sigui a costa de fer el diari menys influent i més petit. Així, l'equip de gestors que des de fa mesos treballa al sí del diari i reporta directament a l'entitat financera opina que El Periódico pot deixar de perdre diners si s'estabilitza en unes vendes de 100.000 exemplars (un 25% menys que les actuals) però estalviant-se costos de promocions i de distribució gratuïta de còpies del diari.

La sortida de Nadal es produeix després de diverses reunions amb Asensio Mosbah en què la bretxa entre tots dos s'havia anat obrint davant la negativa del periodista d'assumir una nova reducció de costos. Es dóna la circumstància, a més, que setmanes enrere ja havien intentat integrar Enric Hernández a la capçalera, com a director adjunt, operació que no va fructificar. En tot cas, el clima a la redacció és pessimista per la marxa de Nadal, ja que li havia insuflat al diari un caràcter modern i que lluitava pel lideratge, mentre que ara els periodistes donen per fet que la propietat no té interès en el projecte editorial i mira només de salvar els mobles a cop de destral (financera).

Tenint en compte la recent venda de La Voz de Asturias a Público, es confirma per tant la reactivació de les intencions d'Antonio Asensio d'anar-se desprenent d'actius del grup Zeta, amb l'objectiu de concentrar-se en la seva (fins ara frustrada) faceta de productor audiovisual.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat