Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 12 de de desembre del 2014 | 21:28
Recull de premsa

Nadal: "De les decisions de Mas i Junqueras en depèn l'aval dels indecisos al seu projecte"

"No sé si Oriol Junqueras estarà disposat a donar garanties al 67,7% dels ciutadans que reclama un referèndum. [...] No sé si Artur Mas serà capaç de comprometre en un programa d'emergència social, amb un calendari de mesures".

L'escriptor Rafel Nadal ha dit a un article que a la societat catalana hi ha "un corrent unànime que ja no vol suportar per més temps ni la impunitat de la corrupció ni la injustícia flagrant en el repartiment dels costos de la crisi". A l'article Evidències Nadal hi ha dit que a la societat "hi ha un retret duríssim a la manca d'accent social de l'acció del Govern" i ha lamentat que "la resta de partits no sempre són conscients que els retrets s'han fet extensius a tota l'activitat parlamentària i afecten negativament a tota la classe política". 

L'autor de l'article ha dit que Govern i oposició "s'han resignat a les injustícies de la crisi al·legant la manca de recursos i de competències" però moltes entitats socials "han demostrat que, més enllà de les tasques assistencials, són capaços de plantejar polítiques alternatives". "No tot depèn dels diners --ha defensat Nadal--: la política pot ajudar a les entitats consensuant prioritats, pactant la destinació dels recursos, modificant lleis, eliminant burocràcia, coordinant experiències o ajudant amb el seu aval a fer-les visibles i viables".

"Abans de final de gener el president i el líder d'ERC completaran la negociació sobre el calendari i les estratègies amb les que pretenen culminar el procés català. No sé si Oriol Junqueras estarà disposat a donar garanties al 67,7% dels ciutadans que, més enllà d'explicar les forces en unes eleccions plebiscitàries, reclama un referèndum posterior com a pas imprescindible per a un eventual accés a la independència. No sé si Artur Mas serà capaç de comprometre en un programa d'emergència social, amb un calendari de mesures concretes per als pròxims mesos. Però d'aquestes dues decisions, derivades de les obvietats descrites, depèn en bona mesura l'aval dels indecisos al seu projecte" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat