Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 25 de de novembre del 2014 | 19:10
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació

El propietari de La Razón es queda el 23% d'El Periódico

L'empresari José Manuel Lara Bosch, qui va amenaçar amb marxar de Catalunya si aquesta, democràticament, assolia la seva independència, sembla ara que vol tenir arrels en el futur Estat català. O potser allò que vol és lluitar perquè aquest no existeixi mai. Caldrà estar atents a la seva darrera maniobra.

Fa anys, José Manuel Lara es va quedar el Grup 62, el grup editorial més important a Catalunya en llengua catalana. Ara, Lara sembla que pacta amb la família Asensio quedar-se amb el 23% de les accions de Grupo Zeta, grup editor d'El Periódico.

Lara pagaria, doncs, 18 milions d'euros pel 23% de l'accionariat, i 40 milions més per a fer front a deute històric del grup editor d'El Periódico, segons diverses fonts informatives. En pricnipi, sembla que Lara ha assegurat a Antonio Asensio que no vol influir en la línia editorial d'El Periódico, una capçalera històricament lligada al PSC. Però Lara és conscient que d'entre el públic d'El Periódico s'hi troben, també i en part, els potencials votants de Podemos i de Ciudadanos.
En els propers mesos veurem quina serà la línia editorial informativa i d'opinió d'El Periódico"
El Periódico, doncs, seria l'eina de José Manuel Lara per tal d'influir en la política catalana, si les expectatives de Podemos i de Ciudadanos s'acaben complint. La inevrsió de Lara és personal: els diners no provindirien del seu grup d'empreses. Sembla, doncs, que d'aquesta manera Lara ha fet un toc d'atenció al milhomes Francisco Marhuenda, amb el seu fracàs de La Razón a Catalunya per la seva manca d'influència.

Hi ha nerviosisme entre la redacció i direcció actual d'El Periódico, formada fonamentalment per periodistes progressistes, catalanistes i propers al PSC-PSOE (la major part d'ells). És aquesta una operació política? És una operació personal de José Manuel Lara per netejar la seva imatge després d'haver editat un pamflet com La Razón? Què pretén Lara, doncs, amb aquestes desenes de milions d'euros personals invertits en El Periódico? 

En els propers mesos, i davant les conteses electorals que tindran lloc a Catalunya veurem quina serà la línia editorial informativa i d'opinió d'aquest diari, i si el seu director i director adjunt segueixen sent els mateixos.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat