Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 8 de d'abril del 2015 | 16:51
Recull de premsa

Llansana: "Quan es tracta de Catalunya, 'El País' comparteix ideari amb 'La Razón'"

"El País va entrar per la porta gran a la caverna mediàtica espanyola el dia que es va negar a publicar l'editorial conjunt fet per 12 diaris venuts a Catalunya en protesta de la retallada de l'Estatut per part del TC".

La filòloga i periodista Marina Llansana ha dit a un article que el diari El País "va entrar per la porta gran a la caverna mediàtica espanyola el dia que es va negar a publicar l'editorial conjunt fet per 12 diaris venuts a Catalunya en protesta de la retallada de l'Estatut per part del TC". "Era el 2009 --ha recordat-- i, des d'aleshores, el diari va agafar una deriva anticatalana que ha tocat sostre aquesta setmana".

La filòloga ha lamentat el contingut del diari: "Amb el títol "Dret a no decidir" l'editorial de dimecres feia valoració del full de ruta sobiranista aprovat hores abans, [...]. L'editorial deixava clar que les eleccions plebiscitàries són pròpies de "repúbliques bananeres o de les antigues dictadures soviètiques", es referia a les entitats sobiranistes com a "organitzacions d'agitació" de CDC i ERC, deia que el full de ruta "viola flagrantment tot indici de legalitat", recordava que quedarem fora de l'ONU i la UE i acabava reblant: "És pitjor que un atemptat democràtic. És un deliri sense pal·liatius.""

A l'article Dret a no llegir 'El País' Llansana hi ha continuat explicant que "el que va deixar de ser El diario independiente de la mañana per ser El periódico global en español i que presumia de ser un diari d'esquerres i progressista ha acabat cedint a la pressió dels aparells de l'Estat i compartint la ideologia més reaccionària amb La Razón quan es tracta de Catalunya" i ha conclòs que l'editorial d'El País de dimecres "és un cop de porta sonor a teixir cap entesa amb els demòcrates de l'altra banda".

"Això sí, fa sis mesos el diari va crear una versió digital en català; tot un detall perquè ara almenys podem ser insultats en el nostre idioma. Ens neguen el dret a decidir sobre res, però no ens podran prendre el dret a no llegir més El País. Bon vent" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat