Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 14 de de novembre del 2014 | 18:45
Recull de premsa

Nadal: "Si Mas i Junqueras es donen la mà, al febrer el desconcert a Espanya serà colossal"

"Mas i Junqueras es posaran d'acord entre ells i amb els altres partits sobiranistes respecte al què: la llibertat de Catalunya. També han d'acordar sense problemes el quan. Falta resoldre el com".

El periodista i escriptor Rafel Nadal ha dit que el centre de la qüestió a la política catalana és que Mas i Junqueras es posaran d'acord entre ells i amb els altres partits sobiranistes "respecte al què: la llibertat de Catalunya".

"També han d'acordar sense problemes el quan: les eleccions avançades al gener o febrer del 2015. Falta resoldre el com. Mas és partidari d'aprofitar l'hipotètic èxit d'una candidatura de consens per arrencar el suport internacional [...]. Junqueras pensa en una mena de declaració unilateral molt particular: actuar com si Catalunya ja fos independent" ha recordat.

A l'article Mas-Junqueras Nadal hi ha dit que l'excepcionalitat de l'ambició independentista "pressuposa que Oriol Junqueras no pot imposar el seu com, però que Mas tampoc ho pot defugir": "Junqueras ha d'acceptar un comú denominador que no pot ser mínim, però que haurà de ser necessàriament pràctic i útil [...]. Mas haurà d'acceptar que li ha arribat l'hora de pronunciar-se sobre el calendari i l'estratègia, i haurà d'assumir com a propi el denominador comú.

"Per ara, ni l'excés de gesticulació del convergent després de l'èxit del 9-N, ni les mostres de desconfiança del republicà ajuden al pacte --ha apuntat Nadal--, però les diferències personals i les discrepàncies sobre el com no justifiquen en ulls de l'electorat un divorci que faria fracassar la reivindicació catalana.

Finalment Nadal s'ha qüestionat: "¿I ara què?" "Si Mas i Junqueras es posen d'acord, d'aquí a tres mesos Catalunya veurà complert el somni de decidir el seu futur a les urnes, de manera homologable; les institucions de l'Estat, que han negat aquesta possibilitat, farien un ridícul espantós" ha sentenciat, i ha alertat que en cas contrari, "si els dos líders no es posen d'acord, els anhels sobiranistes quedaran aparcats per una bona temporada i hauran de cedir a altres prioritats".

"No sé què decidiran, però per primera vegada les dues possibilitats són perfectament reals. Si ara mateix estigués en el lloc de Mariano Rajoy, tindria un atac de pànic: si Mas i Junqueras es donen la mà, al febrer el desconcert a Espanya serà colossal" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat