Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 28 de de novembre del 2014 | 21:17
Recull de premsa

Nadal: "Mas ha tornat a desaprofitar l'oportunitat d'oferir un gran pla contra la pobresa i per la regeneració democràtica"

"Quan arriba l'hora de la veritat, els demano respecte pels meus drets, no caritat política concedida arbitràriament".

El periodista i escriptor Rafel Nadal ha dit a un article que en la conferència de Mas el passat 25N el president "ha tornat a desaprofitar l'oportunitat d'oferir simultàniament al pacte sobiranista un gran pla d'emergència nacional contra la pobresa, per l'habitatge, pels serveis públics i per la regeneració democràtica".

"Les negociacions dels pròxims dies haurien resoldre'l. A problemes excepcionals, esforços excepcionals" ha sentenciat. A l'article Tolerància teòrica o real? Nadal hi ha dit que Catalunya entra en "moments decisius i convindria que tothom fes examen de consciència en relació amb les seves pròpies conviccions democràtiques".

"He reiterat moltes vegades que puc estar equivocat en les meves preferències. Si les decisions majoritàries van per un altre camí, no tindré res a objectar. Acceptaré que aquells de qui discrepo tinguin les millors oportunitats per tirar endavant. I ho faré amb gust" ha dit.

Pero també ha sentenciat que només demana als polítics que "en el camí i en la destinació escollit per la majoria ells també siguin activament respectuosos": "Quan arriba l'hora de la veritat, els demano respecte pels meus drets, no caritat política concedida arbitràriament".

Finalment l'autor de l'article ha dit que cal recordar que "l'statu quo no és neutre" i que mantenir les coses inamovibles "dóna la victòria a una de les dues corrents políticament confrontades, la qual no vol canviar res": "No hi hauria res a objectar si no fos perquè és possible que aquesta sigui l'opinió de la minoria i que en conseqüència l'statu quo podria estar pervertint la voluntat majoritària. Jo no voldria mai per les meves conviccions una victòria basada en aquesta perversió democràtica".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat