Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 17 de de març del 2014 | 19:07
Recull de premsa

Rahola: "Quan algú arriba a aquests nivells de disbarat, no demostra ferotgia sinó impotència"

"En un d'ells [diaris espanyols], han dibuixat una vinyeta on es barreja el president Mas amb el 9- N i… la soga d'un penjat".

La periodista Pilar Rahola ha indicat a l'article Impotència que a mesura que avança el 2014 "augmenta la retòrica frontista" una retòrica "present i sorollosa, no endebades el front del no està molt representat en els mitjans de comunicació".

"I ho afirmo, perquè és fatigós sentir el Rivera de torn cantant el seu hit "sóc víctima del malvat sobiranisme" a totes les emissores. Esclar que és pitjor quan se'n va a Andalusia a embrutar el nom de Catalunya dient que som racistes, la qual cosa, tot i no ser nova –ho feia en Lerroux amb perícia–, és antipàtica" ha dit la periodista.

L'autora de l'article ha denunciat que a Catalunya "el discurs que domina per terra, mar i aire és el contrari a la consulta, més balancejat a les emissores catalanes, però massivament emès des de Madrid on gairebé mai no hi ha mai ni una sola opinió a favor" per la qual cosa ha sentenciat: "que quedi dit: si hi ha un pensament que no és representat mediàticament de manera equilibrada al país, malgrat ser la centralitat de la ciutadania, és justament el que defensa la consulta".

Al text, Rahola també hi ha dit que "sembla que per a alguns mitjans no n'hi ha prou amb el domini del pensament únic" i ha indicat que "alguns augmenten de manera atronadora els decibels de la confrontació": "Sense anar més lluny, la mostra de dos diaris de l'Espanya eterna: en un d'ells, han dibuixat una vinyeta on es barreja el president Mas amb el 9- N i… la soga d'un penjat. És a dir, no en deuen tenir prou a inventar-li comptes a Suïssa que ara juguen amb metàfores molt eloqüents".

Finalment, Rahola ha conclòs: "Sincerament, estan embogint? O dit altrament, està tan lluny d'Europa aquesta Espanya retrògrada que només sap resoldre per la via violenta els conflictes territorials? No s'adonen que ja no són a l'època de les colònies americanes, [...]? I per preguntar, no s'adonen que fora de les seves limitades fronteres mentals fan un ridícul còsmic? Hauria de dir que també fan por, però sincerament no ho crec perquè quan algú arriba a aquests nivells de disbarat, no demostra ferotgia, demostra impotència".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat