Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 28 de d'abril del 2016 | 11:39
Recull de premsa · Política catalana

Rahola:"Convergència té una oportunitat d'or per renéixer com una opció de futur, abandonades les cendres del passat"

En un article a la Vanguardia Pilar Rahola  afirma que "La reinvenció de Convergència, pel que té de redefinició de tot l'espai central del sobiranisme, és la transformació política més im­portant dels darrers temps, i el seu resultat incidirà d'una manera directa en l'èxit del procés"

Així, per Rahola  "No hi ha camí cap a la independència sense tenir ben travada la centralitat catalana, i aquest paper li toca al nou partit o moviment que surti d'aquests intensos mesos de debat intern".

I al respecte remarca la periodista que 1) "Convergència ha mantingut la catalanitat sobiranista durant dècades en tot el territori, especialment quan les altres opcions eren molt febles". 2) "que ha estat el traspàs de la massa convergent, del sobiranisme a l'independentisme, el que ha fet petar les costures del procés. No oblidem que sense els votants que han abandonat el peix al cove i han assumit la ne­cessitat de l'Estat propi no hauria existit el miracle electoral. Per dir-ho de manera gràfica, l'element més ­revolucionari del procés ha estat la corbata" i 3) "sense un lideratge com el d'Artur Mas, que va atorgar seriositat al procés i confiança a les classes mitjanes, res no hauria estat possible".

I pel que fa als reptes que ha d'afrontar CDC Rahola  afirma "els reptes que ha de superar el nou partit són importants. D'entrada, la necessitat de definir el doble lideratge de Mas i Puigdemont, ambdós d'enorme importància. En aquest sentit, el paral·lelisme del tàndem Salmond-Sturgeon sembla el més adequat, ­però cal fer-ho bé, per tal d'evitar equívocs. Alhora, haurà de superar el complex de culpa que el món convergent arrossega a causa dels cadàvers del pujolisme i que li impedeix mostrar l'orgull de marca. Cal imaginar que el moviment que sorgeixi de tot aquest debat superarà aquest deplorable estadi. I finalment, el nou partit ha de ser un instrument modern i avançat, que s'allunyi de les estructures arnades de la majoria de partits i s'apropi a plantejaments com els anglosaxons, gens atemorits de les servituds de la democràcia interna. Convergència té una oportunitat d'or per renéixer com una opció de futur, abandonades les cendres del passat. I de l'èxit o el fracàs de l'operació en dependrà l'èxit o el fracàs del procés"

I conclou "És un tema convergent, però no hi ha dubte que ens ateny a tots".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat