Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 10 de de maig del 2012 | 17:48
Recull de premsa · Política

Rahola: "Tenim una sobirania de joguina que pot ser menystinguda i envaïda sense que passi res"

"Catalunya està políticament intervinguda, l'ofensiva recentralitzadora és la més desacomplexada des de la transició, i cal reconèixer que la resposta catalana no és gens fàcil".

La periodista Pilar Rahola ha puntualitzat que en el xoc de trens entre l'Estat i Catalunya "la qüestió [...] és saber si conduim una poderosa locomotora o si som el conductor d'un trenet de museu".

A un article, Rahola ha dit que la roda de premsa del Govern anunciant les set mesures per fer front a l'ofensiva centralitzadora de l'Estat "tena un cert aire als trenets del museu" i ha sentenciat que "cap" de les mesures anunciades "arribarà a una estació viable, ni cap farà tremolar un sol funcionari de cap ministeri de l'Estat".

"¿Que la Generalitat durà l'ofensiva recentralitzadora al Consell de Garanties Estatutàries? Però si a Madrid no saben ni que existeix el Consell" ha lamentat la periodista. Rahola ha afegit que anar al Constitucional és igualment inútil: "Però si el Constitucional és la màquina més eficaç de l'Estat per embolicar amb aparença legal els abusoscontra Catalunya".

"El gran xoc de trens [...] serà un berenar de caníbals" ha conclòs, i ha continuat insistint en què "ni podem xocar perquè conduïm un trenet, ni tenim estratègia per desempallegar-nos del xoc, la qual cosa ens deixarà fets una enganyifa".

"L
a idea que tenim una sobirania de joguina que pot ser menyspreadaforadada i envaïda, sense que passi res, és una realitat cada dia més asfixiantCatalunya està políticament intervinguda, l'ofensiva recentralitzadora és la més desacomplexada des de la transició, i cal reconèixer que la resposta catalana no és gens fàcil" ha sentenciat finalment.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat