Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de de novembre del 2010 | 14:55
Recull de premsa · Política

Roser Clavell: "Ningú no ens reconeixerà mai si abans no ens ha conegut i bé"

Barcelona · La viceconsellera d'Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell, creu que ha arribat l'hora "que Catalunya es doti d'una estructura capaç de defensar els nostres interessos, d'exportar Catalunya arreu i donar suport als ciutadans que volen ser presents en aquest únic mercat que és tot el món". Clavell afirma que "ningú no ens reconeixerà mai si abans no ens ha conegut i bé".

Clavell defensa, en un article a l'Avui, l'existència del departament d'Afers Exteriors i Cooperació i afirma que "ara més que mai, amb la crisi, el govern necessita una unitat del més alt nivell, un departament que tingui prou força per projectar Catalunya al món, amb rigor, energia i solidesa, capaç de ser interlocutor únic davant la resta d'actors internacionals". Creu que la creació d'aquesta conselleria "no ha de suposar un cost més alt si les competències i el personal expert actuals es distribueixen amb coherència i eficàcia. La política exterior també es qüestió de costos i beneficis". Segons Clavell, aquest departament hauria d'assumir quatre àmbits d'actuació.

El primer, "les relacions internacionals, ha d'incloure les relacions bilaterals amb governs, la participació de Catalunya en organismes internacionals, incorporant sempre la dimensió econòmica i, per tant, les oficines comercials d'ACC1Ó". El segon, la UE. Afirma que "per aprofitar al màxim les sinergies i els contactes que es desprenguin de la nostra presència davant la UE, especialment en relació amb la Mediterrània i la cooperació interregional i transfronterera, aquesta àrea no pot restar segregada o al marge de l'estructura unitària d'Exteriors".

El tercer àmbit, "la cooperació al desenvolupament, ha de treballar per desplegar el pla director i centrar-se en la qualitat i eficàcia de l'ajut, aprofitant al màxim les relacions bilaterals que despleguin altres unitats del govern en àmbits com la immigració, les adopcions i també de l'empresa". I finalment, creu que cal la creació d'una unitat nova de Diplomàcia Pública. Assegura que "la diplomàcia tradicional, aquella que dialoga de govern a govern, continua sent imprescindible, però ha de complementar-se amb una de nova: l'smart diplomacy". Explica que aquesta unitat tindria la responsabilitat de projectar la imatge, els valors i la reputació de Catalunya al món i desenvoluparia una estratègia de treball que inclouria la formació d'experts en relacions internacionals, negociació, anàlisi dels risc polític, econòmic i de seguretat. També s'encarregaria, segons Clavell, "dels programes de visites de gent influent d'altres països, de la gestió de les activitats de la comunitat catalana al món i del desenvolupament d'una marca Catalunya que es complementés amb la marca Barcelona".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat