Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 4 de de febrer del 2011 | 17:16
Notícia · Política

La FIEC alerta de les retallades pressupostàries: "Perilla la projecció de Catalunya a l'exterior"

Barcelona · Les mesures ultrarestrictives en l'atorgament de pressupostos que ha previst el nou executiu d'Artur Mas pot provocar un autèntic daltabaix, segons ha informat la Federació Internacional d'Entitats Catalanes (FIEC) en nom

de totes les entitats de Catalunya que es troben a l'exterior. La FIEC ha alertat que les retallades previstes per a aquestes associacions, que depenen de la secretaria d'Afers Exetriors, poden arribar a un 20%, el que suposaria una pèrdua de 910.000 euros.

Les entitats han subratllat que les subvencions que ja rebien amb anterioritat "estan lluny de la xifra realment necessària per a consolidar la projecció exterior de Catalunya" i per aquest motiu ha comunicat que una reducció extra pot afectar la seva supervivència i la projecció de Catalunya a l'exterior. Per aquest motiu, la federació ha instat el Govern a convocar el Consell de les Comunitats Catalanes a l'Exterior per tal d'avaluar les retallades previstes, que podrien fins i tot fer modificar les programacions de casals i associacions a l'estranger.

La federació també ha recordat que l'any passat el govern tripartit va destinar 2,4 milions d'euros a les comunitats a l'estranger i que enguany l'Estat, en els pressupostos generals del 2011, també ha reduït les dotacions d'atenció als residents a l'exterior en 20 milions fins a deixar la partida en 119 milions d'euros. Aquesta modificació suposa una reducció del 14,3% en ajuts a les comunitats a l'exterior.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat