Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 12 de de gener del 2009 | 14:54
Recull de premsa · Política

Rafa Díez aposta per "un canvi polític i social" a Euskadi

Barcelona · L'exsecretari general de LAB, Rafa Díez, creu que Euskadi necessita "un canvi polític i social" per sortir de l'actual "escenari de bloqueig". Díez considera que un govern format pel PNB-PSE o PSE-PNB significarà per "canvi sense canvi". s en aquest sentit que afirma, en un article al diari Gara, que "l'esquerra abertzale té l'oportunitat de dotar de cos i projecció a un espai polític, sindical i social que, des de l'adhesió democràtica a les seves propostes i amb l'activació militant des de societat i institucions, es converteixi en autèntica referència d'un canvi polític i social".


Díez creu que "l'independentisme basc, el sindicalisme abertzale i de classe, els sectors progressistes han de ser els protagonistes en un nou cicle polític substituint la posició d'interlocució que el PNB manté per protegir interessos corporatius per sobre dels reptes de la nació basca"; i que això s'ha de fer "sense pors i al marge de tacticismes estèrils", perquè "és el moment".
Díez creu que "l'independentisme ha de ser un espai central en el tauler polític d'aquest país, condicionant altres posicions polítiques i fent avançar el procés d'alliberament tant cap a l'urgent resolució del conflicte com en el dimensionament de la nostra oferta estratègica".


En aquest sentit, diu que "necessitem acumular forces perquè un escenari de mínims democràtics -desaparició de violències, lleis antiterroristes, vulneració de drets, etc.- obri pas a una negociació d'un marc jurídic democràtic que permeti a la ciutadania basca decidir el seu futur sense hipoteques ni interferències i possibiliti tancar un conflicte obrint les portes de les presons i establint bases per una cohesió social i democràtica".


Però Díez adverteix que el camí no serà fàcil, ja que "hi ha sectors del PNB que estan intent frenar el canvi polític i social" i aposten per una aliança amb els socialistes bascos per "continuar desenvolupant un model institucional, econòmic i social que, darrera de grans paraules i valors, està orientat a ser eina política d'interessos corporatius i de classe definits".  

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat