Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 14 de de gener del 2015 | 18:06
Recull de premsa

López Bofill: "Potser no és tanta la gent amb prou coratge per afrontar un conflicte llarg i intens que imposi sacrificis molt alts"

"Si no han assolit uns mínims nivells de cohesió per concórrer en un procés electoral, com volen encapçalar una iniciativa revolucionària?"

Hèctor López Bofill ha explicat a un article que el "laberint" en el qual CiU i ERC estan instal·lats d'ençà del 9-N "és especialment dramàtic si tenim en compte que justament l'esdeveniment del procés participatiu va confirmar el patró que hauran de seguir les institucions catalanes si es vol assolir la independència".

"No cal dir que la política de vol gallinaci --ha continuat-- que han ofert aquests setmanes els dos principals partits de la causa es troba molt lluny de desvetllar cap mena de confiança en què siguin capaços de promoure una acció d'aquesta envergadura [...]. Si no han assolit uns mínims nivells de cohesió per concórrer en un procés electoral, com volen encapçalar una iniciativa revolucionària[...]?"

L'autor de l'article ha sentenciat que aquesta conclusió és "tal vegada la conclusió més feridora de la seqüència de manca d'entesa a la qual ha assistit la ciutadania desconcertada", però ha dit que no obstant això, "potser també caldria recordar que l'actitud dels representants no deixa de ser un reflex dels anhels i de les pors dels representats".

López Bofill ha recordat que "si tal vegada hi ha una majoria hegemònica disposada a donar suport a una secessió de vellut que només requereixi sortir un cop a l'any en una manifestació, potser no és tanta la gent amb prou coratge per afrontar un conflicte llarg i intens que imposi sacrificis molt alts, l'únic camí realista, d'altra banda, per marxar d'un estat que ha basat la seva identitat preferentment en la voluntat de dominació".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat