Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 15 de de maig del 2015 | 17:49
Recull de premsa

Álvaro: "El neocentralisme necessita trencar la columna vertebral de l'idioma per mirar de provocar el conflicte civil"

"El que fa Rajoy --no pas Wert com si jugués solet-- és aplicar un projecte molt ben pensat als laboratoris de la FAES. [...] L'objectiu: extirpar tot allò que converteix Catalunya en un territori anòmal dins l'Estat i anar-lo reconfigurant com una mena de segona València".

L'escriptor Francesc-Marc Álvaro ha dit a un article que el que fa Rajoy "--no pas Wert com si jugués solet- és aplicar un projecte molt ben pensat als laboratoris de la FAES des de fa més d'una dècada", un projecte que té l'objectiu d'"extirpar tot allò que converteix Catalunya en un territori anòmal dins l'Estat i anar-lo reconfigurant com una mena de segona València, on el nacionalisme i els seus productes derivats siguin cada cop més irrellevants, residuals i inefi­cients".

A l'article Acte de guerra Álvaro hi ha dit que el neocentralisme "necessita trencar la columna vertebral de l'idioma per mirar de provocar el conflicte civil", i ha puntualitzat que "animar els pares a sortir de la immersió és exactament això": "Implicar-hi els tribunals encara més. És --sóc precís-- un acte de guerra".
Ni Franco va aconseguir enllestir el que establia la Nova Planta. Avui, Wert hi torna i ho fa mentint"
"Òbviament, tot això té poc a veure --ha continuat-- amb la cultura i amb la instrucció dels minyons. És una batalla de poder. La pregunta és antiga com el món: qui mana aquí? La resposta us la donaran els directors dels centres educatius on, a partir d'ara, la llei catalana és paper mullat."

Finalment, l'autor de l'article ha sentenciat que "ni Franco va aconseguir enllestir el que establia la Nova Planta" però que avui, "Wert hi torna i ho fa mentint": "La memòria putrefacta: comparar la immersió amb la prohibició franquista i negar el perdó als deportats republicans, la mateixa misèria moral". "El neutral de torn té molta raó: no ens vam fer independentistes només per una sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, va ser -sobretot- per no acabar com els indis borratxos de la reserva" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat