Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de d'abril del 2013 | 18:53
Recull de premsa

Clotet: "Els executors de Moragues, Carrasco i Agulló no han rebut cap càstig digne"

"La pertinença a Espanya [...] ha estat un veritable desastre nacional en tots els aspectes. I amb l'arribada dels Borbons el drama es va intensificar."

El periodista Jaume Clotet ha recordat a un article que el 27 de març del 1715 "moria esquarterat i decapitat el general Josep Moragues després de ser humiliat i arrossegat pels carrers de Barcelona".

"El seu cap ─ha continuat─, per fer-ne escarni general, fou penjat dins d'una gàbia al capdamunt del Portal de Mar [...]. El 9 d'abril del 1938 Manuel Carrasco i Formiguera queia davant d'un escamot d'afusellament al penal de Burgos. El seu delicte era la seva doble condició de catòlic i catalanista. [...] El dia 11 d'abril de 1993 el jove maulet valencià Guillem Agulló era assassinat a ganivetades durant una agressió feixista a causa de la seva militància al servei de la nació sencera i de la seva llibertat".
Necessitem un refugi on viure amb la seguretat que no serem assassinats"
Clotet ha dit que al costat de Moragues, Carrasco i Agulló, "el nombre de catalans morts per l'espanyolisme és infinit" i els "morts en defensa del país és interminable i esfereïdora". "A tots aquests defensors del nostre poble cal sumar-hi la legió de víctimes anònimes mortes durant els bombardejos del duc de Berwick, del general Baldomero Espartero o de l'aviació italiana, per esmentar només tres episodis terribles" ha lamentat.

"És per això que cal tenir clar que l'ocupació espanyola i francesa dels Països Catalans va molt més enllà de l'espoli fiscal i el saqueig de la nostra economia" ha conclòs, i ha dit que "la nostra nació ha patit un genocidi". El periodista ha conclòs que l'estat propi "és necessari" per moltes raons lingüístiques, culturals, econòmiques o socials, "però perquè necessitem un refugi on viure amb la seguretat que no serem assassinats".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat