Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 18 de de juny del 2015 | 18:56
Crònica · Afers religiosos

Duran vol apropiar-se de les sigles però perd l'ètica de l'UDC de Carrasco

Josep Antoni Duran Lleida vol apropiar-se de les sigles UDC però deixa una Unió Democràtica de Catalunya partida per la meitat i ideològicament desnaturalitzada. 

El duranisme perd l'ètica demòcratacristiana i el sobiranisme de Manuel Carrasco i Formiguera que són l'ADN d'Unió. Per això Duran és elogiat per la caverna mediàtica espanyola d'allà i d'aquí.

Això demostra que el projecte nacional del president Artur Mas és el vàlid i el correcte. Aquest projecte és compartit amb diversitat d'accents per ERC, la CUP i el sector d'UDC que va votar "no" a la pregunta trampa imposada pels duranistes.

La UDC d'Antoni Castellà, Núria de Gispert i Joan Rigol, que va votar "no" a Duran, és manté fidel a Carrasco i Formiguera i a la seva actuació inspirada pels principis ètics cristians ja des dels convulsos anys 30 del segle passat. El crit de Carrasco --condemnat a mort pel franquisme-- en ser afusellat, és "Visca Catalunya lliure!" Carrasco no crida ni defensa, com fa Duran, una Catalunya dependent, ni subordinada, ni autònoma, ni federal, ni confederal.

La bona gent d'Unió de Carrasco discrepa de Construïm que és una plataforma tèrbola impulsada per Duran que ho prepara com a alternativa contraria a Unió Democràtica. Les primeres accions d'aquesta plataforma són tan poc ètiques que provoquen que un dels seus fitxatges estel·lars, el teòleg i filòsof Francesc Torraba, es desmarqui de Construïm molt aviat. Ho explica: "Em desvinculo formalment de Construïm. No comparteixo la política que s'està duent a terme, molt allunyada de la meva manera de fer".

La manera de fer del duranisme es manté en el vell estil de la puta i la ramoneta. Una de les aportacions de Mas, en canvi, és liquidar l'etapa de la puta i la ramoneta. Aquesta liquidació repercuteix en l'actuació dels partits polítics i en la postura dels mitjans de comunicació.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Canosa: "Tancat per defunció"
Notícia · Cultura
Xavier Duran ha estat guardonat amb un dels Premis Crítica Serra d'Or
Opinió · Política catalana
El pensament de Carrasco continua molt viu
La fotografia · Política catalana
Duran es retira de la primera línia política
Crònica · Afers religiosos
Duran perd incidència entre els catòlics
Opinió · Política catalana
Pobre Espadaler!
Crònica · Política catalana
Després del 27-S: passar comptes (1). Duran-Espadaler, Herrera
La fotografia · Política catalana
Suport a la dignitat nacional de la veritable UDC
Crònica · Afers religiosos
L'espanyolisme sense ètica atempta contra la convivència
Opinió ·
No més mitges tintes
Indica publicitat