Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 19 de de març del 2013 | 17:12
Opinió · Política
Albert Batet i Canadell
Alcalde de Valls i diputat CiU al Parlament

La força de la gent

Els grans canvis polítics de la història són fills de la voluntat popular. El reconeixement del sufragi femení a principis del XX, o el procés d'independència de la Índia fa 65 anys, per citar només dos exemples, van ser fruit de la mobilització de la ciutadania, fruit d'una extraordinària capacitat per crear una àmplia majoria social de base.

Van ser possibles gràcies a la força de la gent que amb organització, determinació i capacitat de resistència va saber capgirar el curs dels esdeveniments perquè la seva causa ocupés, primer un lloc a l'agenda política, i després l'acabés monopolitzant.

En les lluites passades a favor de l'ampliació dels drets civils o pel dret a exercir-los que han precedit l'actual procés cap al dret a decidir de Catalunya, l'acció dels partits polítics sempre ha estat subordinada a l'acció cívica, ja que les organitzacions partidàries són tributàries de la voluntat popular. Ara, a Catalunya, veiem com aquest principi es compleix un altra vegada, i comprovem com és la societat civil la que lidera el procés cap al dret a decidir i cap a la creació d'un estat Català al sí d'Europa.

La pressió ciutadana pacífica, democràtica i continuada és la única via possible per sacsejar l'statu quo actual, i en el cas de Catalunya, ho estem comprovant amb el gran canvi que està experimentant el sistema polític i de partits català, que poc a poc va sumant sigles a favor del dret a decidir i ampliant la base política i social favor d'aquest dret democràtic fonamental. La força de la majoria, expressada a través de manifestacions i tot tipus d'accions reivindicatives, està aconseguint trencar axiomes polítics en més d'una formació política.
La voluntat democràtica de la majoria acaba triomfant sempre"
L'Assemblea Nacional Catalana encarna molt bé aquest element clau propi de tots els processos de canvi democràtic, com és la formació i lideratge d'una amplíssima majoria social de base ciutadana plural, transversal i amb voluntat de consens. L'ANC ha sabut unir els anhels d'autodeterminació i regeneració política en un gran clam ciutadà i l'assemblea general celebrada aquest cap de setmana a Girona, ho va demostrar aplegant 3.500 delegats i aprovant un full de ruta per als propers 12 mesos. L'ANC aplaga milers de persones que, de forma voluntària i desinteressada, contribueixen a articular en accions polítiques molt concretes el sentiment i el desig majoritaris del poble català a favor de decidir democràticament, cívicament i pacíficament el seu destí nacional.

És un gran orgull poder participar com a ciutadà en aquest gran moviment en favor de la nostra llibertat nacional i és una feina molt gratificant poder donar-li suport com a representant polític. L'èxit de l'ANC ha estat la seva independència, la seva capacitat de treball i de mobilització, i en el fitur, dependrà de la seva capacitat per mantenir sempre la pluralitat i la transversalitat en la seva composició social i de mantenir el consens en les seves propostes i accions polítiques. Només així, serà possible ampliar i consolidar la majoria social a favor de la independència de Catalunya que la gran manifestació de l'11 de setembre de 2012 ja va demostrar que existeix al nostre país.

Espanya encara no ha entès que el camí encetat per Catalunya és l'expressió d'un ampli i profund desig ciutadà de participar de manera activa en el disseny del seu futur com a país, com a societat i com a comunitat nacional. Intentar rebaixar aquest amplíssim suport popular amb el menysteniment per part del Govern espanyol i la mentida per part de la majoria dels mitjans de comunicació espanyols és un error. És un error que van cometre tant els britànics a la Índia respecte al moviment liderat per Gandhi com també en altres països ho van fer els governs resistint-se a reconèixer el dret de sufragi femení. Al final, la voluntat democràtica de la majoria acaba triomfant sempre.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Albert Batet i Canadell
Albert Batet i Canadell
Alcalde de Valls i diputat CiU al Parlament
Opinió ·
Sentit d'Estat
Opinió ·
Els municipis fem pinya
Indica publicitat