Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de de febrer del 2013 | 16:59
Opinió
Albert Batet i Canadell
Alcalde de Valls i diputat CiU al Parlament

Els municipis fem pinya

L'aprovació de la Declaració Sobiranista al Parlament de Catalunya el passat dia 23 de gener marca l'inici del camí institucional cap a l'estat propi, expressat pel poble català l'11 de setembre de 2012 i refrendat a les urnes el 25 de novembre passat.

La votació al Parlament va ser una clara demostració del pronunciament i la voluntat majoritària del poble de Catalunya a favor del dret a decidir el nostre futur com a nació.

Les mocions d'adhesió a la Declaració Sobiranista que el món local està aprovant aquest dies, com en el cas de l'Ajuntament Valls i el Consell Comarcal de l'Alt Camp, reafirmen i mostren al món com l'exercici del dret a decidir és una reivindiació plenament assumida i defensada per la societat i per les institucions democràtiques catalanes.

Els Ajuntaments representem l'espai de democràcia més pròxim i més genuí del nostre país. És amb la voluntat d'aquestes institucions que va començar la reconstrucció del nostre país i de la nostra democràcia ara fa més de 30 anys. I també és des d'aquí que tenim l'oportunitat d'acompanyar i de donar suport, i si calgués, d'impulsar el salt qualitatiu que volem fer com a país cap a la llibertat i l'autogovern.
Cal que actuem com a com a nació fer més i més pinya. El món municipal té molt a dir en aquest camí"
La Declaració Sobiranista al Parlament i la seva aprovació en els plens muncipals són passes decidides que demostren la unió i la fermesa dels catalans en aquesta etapa decisiva de la nostra història. Precisament en aquest moments, hauríem de prendre nota d'aquests actes institucionals protagonitzats des del món municipal, i fer desaparèixer els tacticismes i les picabaralles del dia a dia, per donar pas a una major unitat d'acció per part de tots els actors implicats.

És obvi que la legislatura que hem encetat és atípica i crucial. Les passes que estem donant no són fruit d'un programa electoral ordinari, sinó la reposta a un clam immensament majoritari del poble a favor de la independència, que emana de valors fonamentals de democàcia i llibertat.

En aquest moments, cal que actuem com a poble, com a nació, i que fem més i més pinya a mesura que avancem. El món municipal té molt a dir en aquest camí. Valls, adherint-se a la Declaració, com ja ha fet o faran molts altres municipis, se situa així a primera línia de la defensa dels nostres drets com a nació. D'això es tracta: fent pinya tenim l'èxit assegurat, fent el contrari ens aboquem al fracàs.

Cada persona, cada entitat, cada institució del país, ara és interpel·lada per complir amb el desig de llibertat i de decidir democràticament què vol la immensa majoria dels catalans i catalanes, i tothom espera de tothom que actuem estant a l'alçada dels valors democràtics que el mouen i avancem amb la responsabilitat que exigeix el moment transcendental que vivim.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Albert Batet i Canadell
Albert Batet i Canadell
Alcalde de Valls i diputat CiU al Parlament
Opinió ·
Sentit d'Estat
Opinió · Política
La força de la gent
Indica publicitat