Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 18 de de setembre del 2014 | 17:47
Opinió
Carme Arenas
Escriptora

11-S / Carregats de raons

Encara amb el regust dolç de la Diada Nacional, un any més hem sortit al carrer per mostrar al món allò que som com a poble: contundents en els propòsits, capaços de fer pinya per defensar el que és nostre enmig d'un ambient festiu, tolerant i, sobretot, on hi pugui cabre tothom.

Aquestes exhibicions –la via catalana l'any passat o la V d'enguany-- no han estat per mostrar cap prepotència, com fan molts estats per esporuguir o per fer avinent el seu poder, sinó per contradir el missatge que els contraris al nostre poble s'entesten a vendre com a cert: que el nostre procés cap a la independència és una fal·lera d'uns polítics manipuladors que amaguen l'ou i que el poble català, mesell i mig beneit, s'empassa sense més.

Cada vegada que des de fora, i també des de Catalunya, es llancen missatges barroers i maldestres contra el nostre procés decidit, anem engruixint les files de seguidors, anem carregant-nos de raons per evidenciar que som molts més dels que volen i diuen i que, a més, estem convençuts que com fins ara ja no podem ni volem continuar.
Cal fer cau i net i construir una societat oberta, plural, on no es fomentin les diferències"
La nostra fermesa és la seva debilitat. Catalunya pot contribuir a desmuntar la fal·làcia que ha estat l'Espanya de les darreres dècades, bastida amb fonaments de por, de vergonya i de culpa no expiada, de perdons no demanats. Cal iniciar un nou camí que ens porti no sols a un estat nou, sinó sobretot a un país socialment diferent on els tics heretats del franquisme, que tan de rebrot estan tenint en la dreta incivilitzada espanyola, quedin allunyats per sempre. Cal fer cau i net i construir una societat oberta, plural, on no es fomentin les diferències. Una societat on el progrés el marqui la cultura i el respecte a l'individu. Una societat avançada on la gent hi visqui dignament.

Amb  la nostra ferma determinació aquest 11 de setembre hem volgut que  la V hagi estat i continuï essent el símbol del nostre Valor, però també el símbol de Varietat, perquè som una societat plural i això ens fa més rics; de Vehemència, perquè el nostre entusiasme no ha de defallir; de Venidor, que ens encara a un futur ben enfocat; de Venturós, pròsper en riquesa humana; de Veracitat, perquè el volem assentat en fonaments sincers; de Versemblant, perquè el sabem possible, factible; de Viabilitat, perquè estem construint la realitat que el farà possible; de Vigorització, perquè beu d'una il·lusió antiga, però renovada; de Visible, ben perceptible a ulls de tothom; de Vital i de Vivaç, ben enèrgic, estimulant i tenaç; de Volenterós, perquè és persistent; de Voluminós, perquè és la suma de moltes voluntats, perquè compta amb tots els qui hi volem ser.


En definitiva, una V de VICTÒRIA!

Només depèn de nosaltres. Fem-ho possible!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Arenas
Carme Arenas
Escriptora
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Opinió · Política catalana
"M'exalta el nou i m'enamora el vell"
Opinió · Llengua
Deixarem passar l'oportunitat?
Opinió · Política catalana
Puigdemont i el convenciment
Opinió · Política catalana
El salari de la por
Opinió · Política catalana
Determini i generositat
Opinió · Política catalana
Ara ja toca!
Indica publicitat