Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de de setembre del 2016 | 11:13
Recull de premsa · Política catalana

Cardús: "Aquest 11-S ja no és "per pressionar el Govern", sinó per transmetre-li la seguretat que tothom serà al seu lloc fins al final"

En un article a l'Ara Salvador Cardús titulat "La meva guia per a aquest 11-S" afirma  que "En general, no s'està cansat del procés" que " El que s'està és impacient per arribar al final. Per això, com assenyalen els estudis d'opinió -i en contra dels profetes de calamitats-,

no hi ha desercions en l'independentisme. On hi hauria d'haver desesperació és a la banda de l'unionisme". Per a Cardús, a més a més,  "el principal adversari de la independència és la poca confiança en la pròpia capacitat d'aconseguir-la. I això sense comptar amb l'aversió al risc que es pot produir en el moment de la veritat. És l'esperit assertiu allò que s'encomana i s'escampa." i afegeix  que "Aquest 11-S ja no és "per pressionar el Govern", sinó per transmetre-li la seguretat que tothom serà al seu lloc fins al final".

Pel que fa a les mobilitzacions de la Diada ens diu Cardús "la mobilització descentralitzada d'enguany m'agrada perquè trenca amb la temptació de voler competir contra nosaltres mateixos per veure si cada any som més. La cinquena gran mobilització no ha d'anar de batre rècords de Llibre Guinness, sinó que ha de mostrar la perseverança i fortalesa de les voluntats. Cal que l'independentisme es convenci, com em va ensenyar l'amic Jordi Barbé -científic, casteller i judoka-, que "el suau pot vèncer el dur, i el feble al fort". També en política".I aquest  conclou que  "El full de ruta final no es pot preveure perquè el gest d'emancipació final arribarà quan menys s'esperi, com sol passar en aquests casos. Però tot estarà a punt i, com assenyalarà aquest 11-S, quan arribi, tots serem al lloc que ens correspongui".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat