Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de d'octubre del 2010 | 17:11
Notícia · Seguretat

Interior permet que la ultradreta es concentri al centre de Barcelona el 12 d'octubre

Barcelona · El 12 d'octubre d'enguany no només Montjuïc s'omplirà de feixistes, tal com passava darrerament. La conselleria d'Interior ha autoritzat al Moviment Social Republicà (MSR) a concentrar-se a la rambla de Catalunya per celebrar-hi l'acte La unidad de nuestro pueblo, nuestra libertad'. La concentració comptarà amb la presència de líders d'extrema dreta a nivell europeu, com l'eurodiputat del partit hongarès Jobbik, Bela Kovacs, i l'exeurodiputat de la Fiamma Tricolore, Luca Romagnoli. Ambdós dirigents, així com el MSR, són vicepresidents de l'Aliança Europea de Moviments Nacionals (AEMN), l'agrupació de formacions polítiques d'ultradreta capitanejada pel Front Nacional francès de Jean-Marie Le Pen. A l'acte també hi participaran els quatre precandidats del MSR a les eleccions nacionals, Jordi Garriga, Agustí Pagès, Josep Antoni Llopart i Jordi de la Fuente.

La formació ultradretana no anirà a Montjuïc perquè allà "s'hi reivindica una 'Espanya una', que no concorda amb l'Espanya real. Nosaltres volem reivindicar l'Espanya plural i la Catalunya dins d'aquesta Espanya", ha explicat de la Fuente a Directe!cat. Ja hi ha un ampli dispositiu policial previst, tenint en compte que diversos militants del MSR han estat acusats d'agredir a persones vinculades a moviments socials, especialment al Vallès Occidental.

CUP
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha afirmat en un comunicat que el permís de la Generalitat a l'acte "suposa un insult al conjunt de veïns i veïnes, i una amenaça per a la pau i la convivència al centre de la ciutat". La formació recorda que "durant molts anys, els col·lectius antifeixistes hem combatut, malgrat la repressió policial, aquest tipus d'actes. I amb els anys s'ha aconseguit que, tot i ser-hi, tinguin un espai molt limitat a Montjuïc. Una mesura insuficient, però que va ser un èxit de totes les persones que treballen per combatre el feixisme".

En aquest sentit, des de la CUP s'ha exigit a "l'Ajuntament de Barcelona i al Departament d'Interior que impedeixin la celebració d'actes feixistes a la ciutat, des d'on s'envien missatges d'odi i que posen en perill la convivència", i s'ha fet una crida "als veïns i veïnes de Barcelona per a què rebutgin els actes feixistes".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat