Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 6 de de juny del 2013 | 19:36
Notícia

Les agressions lingüístiques, al punt de mira de la Plataforma per la Llengua

L'entitat a favor de la promoció i ús de la llengua presentarà la setmana vinent un informe on hi denuncia 40 casos de vexacions greus per utilitzar el català. La Plataforma per la Llengua vol fer patent la discriminació lingüística que es viu a dia d'avui a Catalunya.

M. Folch · Lluny de pertànyer a un panorama propi d'èpoques predemocràtiques, Catalunya viu encara immersa en una realitat on permanentment s'hi vulneren els drets lingüístics dels catalanoparlants.

L'escenari hi ajuda: sumat a la ímfima presència de la llengua pròpia a l'estament jurídic i a les sales de cinema del país, a l'intent de destrucció de la immersió a les aules i als entrebancs que pateix el català per a ser reconegut com a llengua oficial a l'administració europea, hi apareixen, en un degoteig constant, diferents casos d'agressions lingüístiques a la societat catalana.

Per això mateix la Plataforma per la Llengua s'ha decidit a publicar l'informe "En español o nada" 40 casos greus de discriminació lingüística a les administracions públiques. L'informe recull quaranta testimonis de ciutadans que han patit vexacions, insults i fins i tot agressions físiques per parlar en català a les administracions públiques i als cossos de seguretat de l'Estat entre els anys 2007 i 2013.

L'estudi es presentarà el proper 12 de juny a les 19 hores a la seu dels Lluïsos de Gràcia (Plaça del Nord, 7-10) de Barcelona. La presentació es farà en col·laboració amb la Fundació Catalunya-fons per a la defensa dels drets dels catalans i l'entitat cultural i esportiva Lluïsos de Gràcia.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat