Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de de desembre del 2011 | 17:18
Notícia · Política

Girona: primera capital de demarcació en unir-se a l'Associació de Municipis per la Independència

El ple de l'Ajuntament de Girona ha aprovat aquesta setmana amb 11 vots a favor, 5 abstencions i 9 en contra la moció presentada per la CUP-Rcat.

Font: ACN · La discussió de la moció ha viscut moments de crispació pels retrets entre regidors de la CUP i el PP. En la votació s'hi han mostrat a favor els 3 regidors de la CUP, els 2 d'ICV-EUiA i els 6 de CDC; s'han abstingut els 4 edils d'UDC i un del PSC (Àngel Quintana), i els 9 vots contraris han estat del PSC i dels 3 regidors del PP.

D'aquesta manera, Girona s'ha convertit aquesta setmana en la primera capital de demarcació que se suma a l'Associació, i s'afegeix així a les 116 poblacions ja adherides a la plataforma. L'agrupació celebrarà la seva primera assemblea a Vic, la ciutat on va néixer l'Associació de Municipis per la Independència de la mà de Josep Maria Vila d'Abadal.

L'assemblea es durà a terme aquest proper 14 de desembre, una trobada que servirà per a formalitzar-ne la seva constitució. L'associació pretén, un cop hi hagi un gruix considerable de municipis catalans que s'hagin adherit a la iniciativa, realitzar consultes "oficials", coordinades i de manera simultània, en el que seria el pas previ a la realització d'un referèndum a nivell nacional.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat