Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 23 de d'octubre del 2009 | 15:47
Notícia · Política

Zapatero és un inútil perillós, segons l'eurodiputat Ramon Tremosa

Antoni Reig · "El president del govern espanyol, José Luis Rodriguez Zapatero, no sap llengües, no té ni idea d'economia i no està fent les necessàries i imprescindibles reformes econòmiques que precisa l'Estat espanyol per sortir de la crisi". Així de clar i contundent s'ha expressat l'eurodiputat per CiU, Ramon Tremosa,
aquest matí a un esmorzar de treball amb la premsa organitzat per l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) amb el suport de l'Oficina del Parlament Europeu a Catalunya.

Tremosa també ha explicat que l'equip que prepara el semestre de presidència europea espanyola de la Unió Europea -que s'inicia el pròxim dia 1 de gener-, ha dit que no estan encara definides les prioritats que han de seguir, i que es pensa en el tema de l'adhesió de Turquia. Tremosa ha dibuixat un Zapatero incompetent, inútil, buit, en definitiva, fatal com a representant i responsable dels ciutadans de l'Estat espanyol.

A les reunions internacionals en què tothom parla en anglès, ell queda aïllat, sense poder parlar amb ningú. I en uns moments en què l'actual presidència sueca de la UE està treballant intensament per assolir l'objectiu de la ratificació i entrada en funcionament del Tractat de Lisboa -i els canvis i nomenaments que aquest suposa-, pensar en Turquia com a objectiu, quan disposa, encara, de molts anys per poder entrar a la UE, vol dir que l'Estat espanyol pot fer el ridícul a nivell internacional durant la seva presidència.

Sobre la situació actual de la UE, Tremosa opina que la seva opció més immediata ha de ser incrementar i aprofundir en la seva unitat econòmica, ja que ha estat l'economia el que, fins ara, ha permès d'anar edificant l'edifici comunitari. Ara bé, a mesura que es liberalitzen nous sectors i nous mercats, les empreses que abans eren monopolis estatals -el cas de les companyies aèries- en surten perjudicades i corren el perill d'ensorrar-se i desaparèixer. L'eurodiputat per CiU ha afirmat que un pròxim objectiu en la construcció europea seria crear un Tresor únic europeu. La crisi, segons Tremosa, ha convertit l'euro en la moneda més forta del món i en els últims temps és preferida com a moneda de reserva front del dòlar.

Tremosa també ha pronosticat que la pròxima capital mundial de les finances no seran ni Nova York ni Londres, sinó Xangai, i ha explicat, a la mateixa trobada, la recent votació al Parlament Europeu, que es va perdre per l'estret marge de dos vots: una votació en què es volia condemnar l'actitud del govern italià respecte la premsa i la llibertat d'expressió. I ha anunciat pròximes gestions amb els responsables del Parlament Europeu per facilitar l'utilització del català a les sessions de treball i en els plenaris.

Ramon Tremosa va ser l'únic diputat elegit per la candidatura Coalició per Europea presentada per CiU a les últimes eleccions al Parlament Europeu, i forma part del grup liberal, el tercer en importància, dins del europarlament. Els liberals compten amb 84 diputats procedents de vint-i-tres estats (la UE està formada per 27 estats).

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat