Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 12 de de maig del 2009 | 16:30
Notícia · Política

El català escalfa el debat dels candidats europeus

Barcelona · La presència del català a Europa va ser motiu d'agitació al debat d'aquesta setmana entre els candidats al Parlament europeu. El primer debat públic entre Junqueras, Badia, Tremosa, Fisas i Romeva va ser serè i tranquil durant gairebé dues hores fins que es va posar sobre la taula el tema de la presència del català


al Parlament Europeu. Els candidats van retreure's mutuament la situació de Catalunya al mapa europeu i no van coincidir en els punts de vista sobre la llengua. El republicà Junqueras va denunciar la "minorització" de la llengua catalana i va criticar la "gelosia" d'estats com l'espanyol que, amb les seves competències, "afebleix Catalunya", i va criticar la "gelosia" d'estats com l'espanyol que, amb les seves competències, "afebleix Catalunya". Per la seva banda, Badia (PSC) va culpar els grups liberals d'impedir que la llengua catalana es pugui fer servir al ple de l'eurocambra.

Tremosa (CDC) també va atacar el PP i va dir que els populars han frenat a Brussel·les les aspiracions sobre el català. El candidat de CDC també va lamentar que s'hagi de passar per Madrid per adreçar-se a les institucions en la llengua pròpia. Finalment, l'ecosocialista Romeva va reivindicar la singularitat de Catalunya en el marc europeu "per llei (l'Estatut), per justícia, per demanda social, eficiència i eficàcia", i va defensar la necessitat de construir l' "Europa social", gestionada a partir de l'eix esquerra-dreta. 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat