Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 7 de de juliol del 2016 | 13:56
Notícia · Internacional

Ni cooficialitat de la llengua Corsa ni amnistia

La visita d'aquesta setmana del primer ministre, Manuel Valls, a Còrsega ha servit  per constatar que el govern francès continua sent inflexible sobre una suposada cooficialitat de la llengua corsa i que continua rebutjant una possible amnistia de presos.

Barcelona · Així, Valls respecte la llengua ha afirmat "La República només té una llengua oficial, el francès, i no revisarem aquest principi" i ha volgut posar de manifest,no obstant això,  que la llengua corsa està "plenament reconeguda" per part de l'Estat francès, i que l'ensenyament de l'idioma s'està generalitzant des de fa anys a les escoles de Còrsega.

I pel que fa als 23 presos polítics de la que Valls en nega l'existència ja que  pel govern francès, es tracta de culpables de crims de terrorisme, sense més adjectius mentre que pels partits corsos, són persones implicades en una lluita política -armada, però política- per la independència de Còrsega. Valls ha ssegurat "No hi ha França presos que hagin estat detinguts per la seva opinió" tot i que també ha afegit que  "L'estat actuarà amb humanitat" cosa que podria indicar una certa flexibilització i un possible acostament d'aquests presos de presons del continent a l'Illa.


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat