Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de d'abril del 2010 | 15:57
Notícia · Economia

La situació econòmica espanyola segons el Financial Times

Barcelona · El diari Financial Times com ja ens té acostumats fa una lectura força peculiar sobre la situació de l'economia espanyola i de la capacitat del president Zapatero per sortir-se'n  en un context  de crisi econòmica com l'actual.


D'entrada els periodistes redactors de l'article fan referència  al fet que durant mesos Zapatero va negar l'evidència de la situació econòmica i com aquest sempre es negava a utilitzar  la paraula crisi quan aquesta era més que evident i com això es va acabar convertint en motiu de broma nacional.

Així, del president espanyol afirmen que és coneguda la seva falta de coneixements en economia i en  destaquen negativament   el retard  d'aquest a  reconèixer la seriositat de la crisi i com  aquest fet ha  dificultat que es prenguessin les mesures necessàries per superar-la.

L'article posa de manifest també l'opinió de diversos membres del sector financer que consideren que Zapatero era un president adequat  quan hi havia bonança però no per a la situació actual ja que entre d'altres coses creuen que el govern  i el país no  transmeten   prou confiança respecte el futur.

Tot i les crítiques  el Financial també explica a grans trets quins són els plans del govern per estimular l'economia i reduir el dèficit de l'estat  entre els que destaquen una reforma laboral, la pujada de l'IVA i la retallada en el nombre de funcionaris .

 A més a més i com d'altra banda ja havia fet altres vegades torna a aparèixer la idea que un dels problemes de l'estat Espanyol  ha estat l'avenç de l'estat de les autonomies. Així  el rotatiu es fa ressò de l'opinió  de   líders del món empresarial que afirmen   que afirmen que una de les prioritats per poder sortir de la crisi és  aconseguir  "regnar"  les 17 regions autònomes  el desenvolupament de les  quals  des de la mort de Franco ha provocat l'aparició d'una nova  burocràcia i  ha fet créixer la despesa i el deute.

Finalment el diari també toca la vessant més humana  i d'esquerres del govern de Zapatero  que afirma que se sent molt orgullós de la llei de matrimonis homosexuals  de la que diu ha fet molta gent feliç i del que destaquen que al contrari que Aznar pensava que tot el que havia fet era genial ell vol ser recordat com un president que ha fet coses bé i altres no tant.

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat