Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de de maig del 2013 | 17:53
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Barcelona: un model d'atracció de talent jove

Ara fa uns dies, coneixíem, en base a un estudi elaborat per l'escola de negocis ESADE, que Barcelona és la segona ciutat europea i la cinquena a nivell mundial que atreu més estudiants estrangers pel que fa a MBA (Master in Business Administration).

Les escoles de negoci catalanes demostren, d'aquesta manera, una gran capacitat d'atracció del talent jove.

Una notícia que s'afegeix a una altra, en aquest mateix sentit, apareguda ara fa uns quants mesos. El rotatiu anglès Financial Times feia pública una relació de les millors escoles de negoci del món. D'entre les vint-i-cinc més valorades, hi havien tres catalanes: ESADE en el número 5 de la llista, IESE a la sisena posició i EADA en la vint-i-tresena. Una llista que es confecciona en base al sou que reben els alumnes que han cursat un màster en aquestes escoles de negoci, tres anys després d'haver-lo acabat i estar treballant.
Barcelona i Catalunya poden ésser referents en escoles de negoci. La feina feta per les actuals així ho fa preveure"
Les escoles de negoci catalanes estan agafant cada cop més volada, sobretot a nivell internacional. De fet, més del 50% dels alumnes que cursen estudis en aquestes són estrangers, vénen de fora de l'Estat. Unes escoles ben valorades, que estan fent bé la seva feina i que comencen a generar un clúster català de l'educació vinculada als negocis. Un clúster que, indiscutiblement, ha d'anar més enllà per tal de potenciar i proporcionar més avantatges per a Catalunya.

Les escoles de negocis és evident que estan desenvolupant una gran feina. A banda d'aquest fet, també estan realitzant una tasca de país important: posar Barcelona i Catalunya al mapa mundial. El país es visibilitza d'una manera molt clara i agafa prestigi i reconeixement. El talent internacional té la possibilitat de cursar estudis aquí i, si s'escau, desenvolupar la seva carrera professional al país. Una font de creixement per a Catalunya, en una situació plena de dificultat i duresa com l'actual.

Barcelona i Catalunya poden ésser referents en el camp de les escoles de negoci. La feina feta per les actuals així ho fa preveure. Cal continuar en aquesta línia, cal no perdre pistonada i, amb el dia a dia, anar consolidant aquests excel·lents resultats. I l'eclosió i consolidació d'un clúster al voltant d'aquestes seria el millor resultat de tot plegat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat