Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de de desembre del 2013 | 16:39
Recull de premsa

Xirgo: "A mesura que avanci tot plegat veuran vostès com a Europa deixen de parlar del 'problema catalán'"

"Quan vegin l'immobilisme absolut que no es mourà de lloc per més que li ho demani el Financial Times, parlaran del "problema espanyol" i no del català. Veuran".

El periodista Xevi Xirgo ha indicat a un article que a les tertúlies d'Espanya "no paren de dir que si el "problema catalán" això o que si "el problema catalán" allò..."

"Encara no ho han entès que nosaltres no en tenim cap, de problema? Que a nosaltres el que ens passa és que el problema l'hem tingut durant molts anys i que ara en realitat el que estem gestionant és la solució? En realitat, de tot el que està passant n'hauríem de dir "el problema espanyol"" ha indicat.

A l'article El 'problema catalán' Xirgo hi ha afegit que "el problema el té més Espanya que no pas Catalunya" i ha dit que Espanya "representa l'immobilisme, la cultura del "no" (del "no" perquè "no", que encara és més greu) i el no reconeixement a un projecte que els ha caducat i que en realitat no saben on va".

Xirgo ha lamentat que l'Espanya dels latifundis, del funcionariat, "del centralisme carrincló propi del segle passat" és l'actual i ha sentenciat que a mesura que avanci tot plegat "i a mesura que els diaris i mandataris estrangers vegin com evoluciona la cosa, veuran vostès com a poc a poc a Europa deixen de parlar del "problema catalán"".

"Quan vegin això, l'immobilisme absolut que no es mourà de lloc per més que li ho demani el Financial Times, parlaran del "problema espanyol" i no del català. Veuran" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat