Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de novembre del 2009 | 16:30
Notícia · Cultura

Les dones de la literatura catalana viatgen a París

Barcelona · Quan s'associen dos termes com viatge i literatura en un mateix esdeveniment sorgeix del pensament més profund i de l'instint més arrelat al subconscient aquells versos inicials del Viatge a Ítaca: Quan surts per fer el viatge cap a Ítaca / has de pregar que el camí sigui llarg / ple d'aventures, ple de coneixença. Si el viatge, però, és de Catalunya a la capital francesa, i la literatura és la catalana, llavors hem de parlar de l'Institut Ramon Llull (IRL) i el programa d'intercanvi que ha organitzat de manera conjunta amb l'Instituto Cervantes de París.

Sota el nom d'Ecrivaines Catalanes les institucions culturals han convidat Carme Riera, Mercè Ibarz, Maria Barbal, Imma Monsó, Lolita Bosch, Najat el Hachmi, Laia Noguera i Susanna Rafart a França per trobar-se amb exponents culturals de la literatura francesa. El viatge de les protagonistes, com els versos, ha de ser ple d'aventures i de coneixença durant els mesos de novembre de 2009 fins el juny de l'any vinent.

La recerca d'una escriptora a través del seu passat de La meitat de l'ànima de Carme Riera, les reivindicatives obres de la jove Premi Ramon Llull, Najat El Hachmi, o les poesies de Laia Noguera i Susanna Rafart han despertat l'interès del país veí en unes jornades que acabaran el proper 16 de juny de 2010 a la place Saint-Sulpice. L'escenari final d'aquestes jornades està previst dins les activitats que contempl el programa del les 26 jornades de Marché de la Poésie, el gran aparador de poetes del país francès que, en l'edició vinent, compta amb la literatura catalana com a convidada d'honor.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat