Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 6 de de setembre del 2010 | 15:08
Crònica · Unió europea

Europa es fa forta per la via econòmica

s evident que la Unió Europea no passa pel seu millor moment, ni pwl que fa a eficàcia ni en  visibilitat. Així, en l'àmbit econòmic, el tractament que s'ha fet de la crisi financera no ha estat bo si ens ho mirem en clau europea, ja que finalment han estat els estats els que han adoptat les mesures que han considerat més apropiades.

I en el pla polític tampoc no acaben de progressar ni de visualitzar-se els càrrecs de president del Consell Europeu i de l'Alt Representant per a la Política Exterior que pretien potenciar el Tractat de Lisboa; només cal observar l'absència de la Unió Europea a les recents noves converses de pau pel conflicte entre Israel i Palestina. Ara tot sembla indicar que, del bracet de l'economia, la Unió Europea recuperarà l'hegemonia si finalment arriba a concretar-se el que està previst per tal d'encarar les futures crisis econòmiques i financeres.

Aquest proper dimarts els ministres d'Economia dels vint-i-set han de ratificar l'acord que a finals de setembre haurà de ser aprovat pel Parlament Europeu i que donarà plens poders, a partir del 1 de gener de 2011, a les institucions europees per fer front a les futures crisis econòmiques. L'acord preveu crear tres autoritats europees que, en cas de no ser ateses pels estats membres, tindran capacitat per reorientar i rectificar les polítiques de l'estat en qüestió i que, en definitiva, marcaran un pla comú per a tota la Unió amb l'objectiu d'afrontar situacions de crisi econòmica o financera.

D'aquesta manera, el pla conté la voluntat d'establir unes  normes comunes:  ser dirigit per autoritats fortes,  prohibir els productes financers perillosos, establir processos de defensa del consumidor i  busca crear fons de garantia sòlids. Esperem que la proposta tiri endavant i que, si la conjuntura ho requereix, s'apliqui en clau europea i per igual a tots els estats de la Unió. Hi guanyarà la imatge i la fortalesa de la UE cara a l'exterior i alhora s'aconseguirà més cohesió interior.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat