Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 30 de d'abril del 2015 | 18:21
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys

La ignomínia contra l'Acord

Curiós aquest nou intent de salvació nacional que estan perpetrant els adalils de la Llista Única, eufemisme desconcertant davant una Llista que mai no seria Única i que tenia un Únic (això sí) cap de cartell possible per als seus promotors. Ignominiós perquè el nou intent pretén esmicolar l'Acord del 14 de gener que van subscriure el mateix Mas, Junqueras, l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI, sense la CUP perquè la CUP és així, quan es tracta de grans consensos fugen espaordits.

Un Acord que pel fet de ser un Acord té un valor incalculable. Aquell Acord, com tot Acord transcendent en una conjuntura transcendental, l'hauríem de mimar a tothora, cuidar, vetllar.

I, en canvi, hem vist com una colla d'irresponsables, tots identificats amb una força política concreta, l'intenten torpedinar nit i dia, sense treva, alhora que intenten desenterrar la confrontació per la mal anomenada Llista Única.
Fem el favor de no reobrir la confrontació, de respectar els Acords subscrits i d'estimar el país"
Res, en els darrers tres anys, ha provocat un enfrontament tan agre al si del moviment independentista com el debat de la Llista Única, res ha fet destrempar tant. I ara, quan ja tenim un Acord, quan tenim les primeres eleccions a tocar, tenim notícia d'una nova i desoladora iniciativa, apadrinada per un influent i poderós grup d'opinadors que inverteixen les seves energies en tornar a provocar una controvèrsia sobre la Llista Única.

Tan penós com tràgic és observar com ignoren l'existència d'un Acord i com malden per desenterrar la controvèrsia. Veure per creure. Algú ha pensat les conseqüències de rebentar un Acord que tan va costar d'aconseguir? Què ens hem begut l'enteniment?

Necessitem tot el nostre enginy, tot, al servei del país per aconseguir un gran resultat dels partits independentistes. Ara, quan les eleccions municipals són a tocar. I després, quan ens juguem tant en les eleccions del 27 de setembre. Fem el favor de no reobrir la confrontació, de respectar els Acords subscrits i d'estimar el país per damunt les nostres misèries.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat