Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 22 de de maig del 2015 | 15:48
Recull de premsa

Culla: "Mentre alguns demanen un acord entre Catalunya i Espanya, altres defensen la tercera via amb escarnis i impugnacions"

"L'abnegada associació catalana La Tercera Via va fer una crida al "diàleg i la negociació" per evitar que s'accentuï la "divisió" de la societat catalana entre els defensors de la unitat d'Espanya i els independentistes".

L'historiador Joan B. Culla ha indicat que tot just començar la campanya electoral "l'abnegada associació catalana La Tercera Via va fer una crida al "diàleg i la negociació" per evitar que s'accentuï la "divisió" de la societat catalana entre els defensors de la unitat d'Espanya i els independentistes". "En un comunicat --ha explicat--, l'entitat que presideix el notari Mario Romeo va reclamar l'obertura urgent d'un procés de diàleg "sense condicions prèvies" per aconseguir un acord entre Catalunya i "la resta d'Espanya"".

L'autor de l'article Travesses de la tercera via ha recordat que ja durant la setmana anterior al posicionament de Tercera Via "el ministre José Ignacio Wert impugnava davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el procés d'inscripció escolar engegat per la Generalitat per al curs vinent, exigint més presència del castellà a les aules" i ha apuntat a què l'endemà passat, "amb la perfecta sincronització que exhibeixen els aparells de l'Estat en segons quines matèries, el Tribunal Suprem dictava un parell de sentències susceptibles d'iniciar la voladura controlada de la immersió lingüística".

Culla també ha recordat les desafortunades declaracions del ministre Wert sobre la llengua catalana i ha ironitzat que, "en efecte, en totes les dependències públiques d'aquesta comunitat autònoma, fins i tot sobre els murs de carrer de molts municipis, hi campegen uns rètols comminatoris en què es llegeix: "Si ets català, parla català!", o bé, "Parleu la llengua dels Països Catalans!"": "I no cal dir que els pobres escolars que gosen jugar en castellà o en urdú durant l'esbarjo són objecte d'atroços càstigs".

Finalment, Culla ha dit que La Tercera Via prepara la seva expansió a la resta de l'Estat després de les municipals d'aquest diumenge: "Una idea excel·lent, que encara milloraria si fitxessin com a tercerviistes d'honor Wert, Martínez Gorriarán i Rosa Díez. En uns mesos, tots ells tindran molt de temps lliure."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat