Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 10 de de setembre del 2015 | 08:34
Notícia · Política

31 eurodiputats demanen que Morenés rectifiqui les seves amenaces a Catalunya

Diputats de fins a 14 Estats signen una carta al ministre espanyol de defensa i reclamen que el govern espanyol respecti el resultat del 27S.Trenta-un diputats del Parlament Europeu han enviat avui una carta al ministre de Defensa espanyol, Pedro Morenés, per les seves declaracions sobre una hipotètica intervenció de les forces armades a Catalunya.

Barcelona · Els eurodiputats manifesten la seva "preocupació" i demanen "respostes democràtiques" davant els desafiaments de futur en la relació entre Catalunya i Espanya.

 

"Per això l'instem a rectificar les seves declaracions per tal d'aclarir a tots els europeus que el govern espanyol no utilitzarà les forces armades o la policia per atacar un moviment que s'ha demostrat sempre cívic i democràtic", diu la carta. A més, demanen respecte pel mandat democràtic que pot sortir de les eleccions del proper 27 de Setembre.

 

La carta és signada per eurodiputats i eurodiputades de fins a 5 grups polítics diferents (EPP, ECR, ALDE, GUE i Verds/ALE). A més dels diputats catalans d'ERC-MES, CDC, ICV i UDC (Terricabras, Tremosa, Maragall, Urtasun i Gambús) signen la carta membres de l'Eurocambra de Portugal, els Països Baixos, Dinamarca, Croàcia, Espanya, el Regne Unit, Bèlgica, Lituània, Alemanya, Finlàndia, Eslovènia, Itàlia, Polònia i Suècia.

 

Entre els signants trobem el president del grup dels Conservadors i Reformistes, el torie britànic Syed Kamall i el co-president del grup Verds/ALE, Phillipe Lamberts.

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat