Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 30 de d'abril del 2014 | 17:50
Crònica · Pla de lleida
Ivan Mambrillas

No m'entretindràs més

"La tercera via està més viva que mai" és una afirmació anàloga a "cada cop hi ha més catalans desitjosos de viure sota sobirania novazelandesa" i, tanmateix, el tal predicat pot ensenyorir-se de la discussió pública amb la dignitat d'una interpretació coherent, i doncs, legítima, de la realitat, bé que, com totes ─concediria Duran─, ideològicament interessada.

Lleida · Semblantment, les al·lusions "al clima de crispació i violència" que viu el Principat, estranyes a qualsevol compromís d'adequació amb el món factual, poden definir fàcilment els termes del debat polític malgrat que el rebaixin intel·lectualment fins a assimilar-lo a aquella disputa entre l'addicte als psicotròpics i el seu sofert amic: "qui ets tu per dir-me que això que veig no és un drac?"

En fi: d'ara endavant, tocant al discurs públic, convindria assajar un moviment de severa exclusió: no pas ─no cal dir-ho─ dels arguments unionistes racionalment fundats, sinó de la vèrbola intel·lectualment deshonesta, aquella per a la qual la realitat compartida i observable mai no imposa límits a l'estratègia retòrica més convenient.

Excloure el demagog baladrer, això és, no donar-li rèplica: condemnar-lo a un monòleg, ara sobre les majories silencioses que, per tenir una existència efectiva, només necessiten ser proclamades; adés sobre les fractures socials, universalment incoades, com tothom sap, en un cop de puny etzibat per raons arcanes. "Que si veig o no veig un drac? A fe de món que no m'entretindràs més."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat