Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 29 de de juliol del 2016 | 18:15
Notícia · General

Els trens nous de la Pobla s'estrenen amb una trentena de paquets turístics

Des del passat dilluns 25 de juliol la línia Lleida-la Pobla de Segur ha incorporat dos trens nous que li donen un important impuls. Concretament es quadruplica l'oferta existent i a més s'ha aconseguit una important millora en la velocitat comercial. Els trens i horaris nous han propiciat la creació d'una trentena de paquets turístics que es donen a conèixer amb el nom de Turistren.

Els paquets han estat elaborats conjuntament per ajuntaments i empreses del sector de la zona i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

Els paquets inclouen descomptes en diversos serveis als qui presentin el bitllet del tren i packs de viatges amb nombroses activitats per escollir després de la reserva prèvia. Entre aquest ventall de possibilitats hi ha la visita a les botigues de Salàs de Pallars, excursions amb BTT a la Pobla de Segur o la visita al Centre d'Observació de l'Univers d'Àger. També es programaran visites al telefèric de l'Estany Gento i a la Torre de Capdella en combinació amb servei de bus.

L'objectiu de la iniciativa és potenciar l'activitat econòmica de la comarca gràcies al turisme que gaudeix dels serveis dels trens nous de la línia Lleida-la Pobla.

Els dos trens nous quadrupliquen l'oferta entre Lleida i la Pobla, amb quatre serveis diaris de dilluns a divendres, el doble els dissabtes i el triple els diumenges, i comporten una important millora en la velocitat comercial, ja que el temps del trajecte es redueix en 15 minuts (abans era d'una hora i 50 minuts i ara és d'una hora i trenta- cinc minuts). Les millores amb la incorporació dels trens nous inclouen una reducció tarifària del 37% en els abonaments de deu viatges i l'equiparació del preu del bitllet senzill del tren i del bus.


Tren dels Llacs


L'entrada en servei dels trens nous permet restablir el servei del Tren dels Llacs, que havia estat suspès, com cada estiu, per les altes temperatures i la manca d'aire condicionat. El dissabte 30 de juliol els combois nous rellevaran les màquines dels anys seixanta fins al dia 20 d'agost per tal de donar un servei millor als passatgers.

El Tren dels Llacs, un recorregut paisatgístic entre la ciutat de Lleida i la Pobla de Segur orientat bàsicament al turisme familiar, va inaugurar el 2 d'abril la seva vuitena temporada, que s'allargarà fins al 29 d'octubre.

En aquesta campanya del Tren dels Llacs es mantenen les 26 circulacions en dissabte de l'any passat. El servei turístic amb el tren històric s'ha aturat entre el 9 de juliol i el 20 d'agost durant el període estival, quan fa més calor.

El Tren dels Llacs va tancar el 2015 amb 7.199 passatgers, 1.407 viatgers més i un increment del 24,3% respecte a l'any anterior, quan 5.792 persones van utilitzar aquest servei. El tren turístic va tenir una ocupació del 98,89%, amb la qual cosa es demostra que el producte turístic està del tot consolidat.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), la Direcció General de Turisme de la Generalitat, la Diputació de Lleida i l'ATM de l'Àrea de Lleida impulsen aquest servei del tren turístic, que recorre la línia històrica d'FGC de Lleida-la Pobla de Segur amb material mòbil de més de 50 anys remolcat per dues locomotores dièsel acoblades dels models 10817 i 10820, que es van construir l'any 1968 i que estaven concebudes per prestar serveis mixtos de línia i maniobres. Són conegudes també com a "ye-yes". El material remolcat està format per cinc cotxes d'època de la sèrie 6000.

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat