Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 26 de de juny del 2013 | 18:12
Crònica

Necessitem CiU?

El terrabastall en els espais polítics que, des de la transició democràtica, han dominat és una autèntica crisi política i les enquestes configuren, com a conseqüència, un nou panorama polític en un futur proper.

Això sembla una evidència però els canvis no es fan d'un mes per l'altre ni d'un any per l'altre. I avui dia la realitat és que l'espai de CiU i el del PSC, que ambdós trontollen, són imprescindibles per a consolidar la majoria social per assolir el dret a decidir i més encara: per quan ens haguem de definir sobre el sí o el no a l'ésser una nació amb estat en el marc de la comunitat internacional.

Oriol Junqueras i Marta Rovira han demostrat que, amb el poc temps que porten a la direcció d'ERC, tenen una gran maduresa política i una estratègia a llarg termini amb més sentit de país que de partit. Ambdós fa arribar un missatge a l'independentisme de que ens trobem en una fase de construcció nacional de sumar, i no pas d'ocupar espais polítics o eliminar-los.

És, doncs, més necessari que mai que CiU es mantingui, i que el relleu generacional que s'ha posat en marxa triomfi. Perquè tant ERC com CiU han de ser conscients --i ho són-- que cadascun per separat no assoliran la majoria social per la independència. I a més tampoc no serà possible sense sumar-hi una part molt important del vot socialista, d'ICV i del suport de la gran massa de la bona gent del país que està a Òmnium Cultural i a l'ANC.
CiU és l'eina política per a impedir l'extensió del missatge unionista encapçalat pel PP"
CiU, a pesar de les tensions internes i desencontres propiciats per un sector d'UDC encapçalat per Josep Antoni Duran i Lleida, és l'eina política per a impedir l'extensió del missatge unionista encapçalat pel PP. Cal no enganyar-se: hi ha sectors conservadors de Catalunya que sentirien vergonya de votar el PP si no tinguéssin l'oportunitat de fer-ho a UDC. I això també suma, igual com ens interessa sumar al sobiranisme (o com a mínim al dret a decidir) el PSC, per tal d'impedir que arribi el missatge radical i lerrouxista de C's.

És l'hora de sumar, de la unitat nacional, i cal evitar dibuixar massa escenaris de futur ideològics que impedeixin precisament sumar. Si volem complir la il·lusió de crear un Estat que ens permeti recomençar de nou i intentar crear una societat lliure, diferent, social i nacional hem d'aconseguir una gran pluralitat i una gran suma.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Puigdemont-Junqueras: Ja cal que estigueu preparats !
Opinió · Política
Remats no adoctrinats
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Ens cal l'estabilitat dels convergents
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
11 de setembre: La hora de la veritat. Ferms!
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Un estiu per a la reflexió de cara a la represa
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
CDC, després del 26-J
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Quico Homs, un perill per a Convergència i per al Procés
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
CDC i ERC el 26-J
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Una generació per la República catalana
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Els convergents es fan l'harakiri presentant Quico Homs
Indica publicitat