Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 4 de de juliol del 2011 | 18:26
Crònica

Joan Ignasi Elena, un catalanista per al futur

Els homes i les dones de Nou Cicle, el grup del PSC inspirat entre d'altres per 'Raimon' Obiols, han mantingut en aquesta última dècada del socialisme català un perfil polític baix, guiat sobretot per la prudència i la contenció com les premisses màximes.

El socialisme català sap, però, que en els propers anys hi haurà al seu espai polític un gran terrabastall que necessàriament  els portarà cap a una refundació i redefinició del partit, un moviment que els permetrà d'incrustar el PSC en un país que marxa cap al sobiranisme després del fracàs del federalisme per la manca d'interlocutors que el duguin a terme. Cal, doncs, que l'espai del socialisme es retrobi a ell mateix a través d'unes noves generacions, uns nous actors polítics que, esperem, estiguin desacomplexats amb el model estatalista del PSOE.

Antoni Castells, Ernest Maragall, Marina Geli, Montserrat Tura i, perquè no dir-ho també, Joaquim Nadal a pesar de la seva gran prudència, acompanyats tots ells per certes actituds de futur de José Zaragoza, configuren un nou camí dins el PSC. Una nova via que, ja ho sabem, toparà amb les dificultats i els perills dels 'Joan Ferrans' de torn... i la seva drogopendència d'Espanya i el PSOE.

Per aquest motiu, des del Col·lectiu Joan Creixell creiem que és d'una gran intel·ligència col·locar un exalcalde jove i ben vist per amplis sectors progressistes i catalanistes del país com és Joan Ignasi Elena, que amb la seva coherència socialista i el seu desacomplexament catalanista pot convertir-se en el relleu necessari i lògic per a una nova etapa d'un PSC sobirà.

Cal veure què faran els joves funcionaris del PSC, sorgits d'unes JSC molt controlades per l'aparell espanyol del PSOE. Podran els catalanistes del PSC crear un partit nacional de veritat, tal i com estipulen els seus estatuts? Podran entusiasmar la seva militància en un projecte que superi la dependència política espanyola i que els permeti ser actors també imprescindibles en la construcció nacional catalana?

Joan Ignasi Elena i els seus companys de Nou Cicle són també una esperança en el camí que porta a la construcció de la somiada Esquerra Nacional Catalana, la qual necessàriament ha de comptar amb ERC i ICV per a convertir-se en la gran alternativa a CiU.

Ens esperen de 4 a 8 anys de predomini polític de CiU que poden ser aprofitats per crear una gran alternativa sense les equivocacions del passat. CiU i ERC són vitals per tal d'avançar en la sobirania catalana, però l'espai del PSC s'hi ha de sumar o, com a mínim, s'ha d'aconseguir que no s'hi posi en contra d'aquest gran projecte.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat