Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de de gener del 2014 | 17:57
Notícia · Política

Més d'un centenar d'històrics del PSC, a favor dels crítics i de la celebració "inexcusable" d'un referèndum

Pesos pesants del PSC i noms tan destacats del partit com Maria Badia, Montserrat Tura, Pia Bosch, Jordi del Rio, Daniel Font, Joan Majó, Àlex Masllorens i Joaquim Nadal s'han posat de la banda de Joan Ignasi Elena, Núria Ventura i Marina Geli aquesta setmana.

M. Folch · El grup de socialistes ha presentat un manifest on s'insta a celebrar un referèndum per la independència de manera "inexcusable".

El sector catalanista i històric del socialisme català ha sortit en escena aquesta setmana. Després de la polèmica votació d'aquesta setmana al Parlament català, on tres diputats socialistes (Joan Ignais Elena, Marina Geli i Núria Ventura) han trencat la disciplina de vot del partit, els històrics del PSC han sortit a la defensa dels diputats díscols.

Noms amb tanta transcendència dins del partit com són Joaquim Nadal, ex-conseller de Política Territorial i Obres Públiques, l'ex-conseller d'Economia i finances, Antoni Castells, l'ex-consellera de l'Interior, Montserrat Tura, l'ex-president de la Diputació de Barcelona, Manuel Royes, i l'ex-ministre d'Indústria Joan Majó, han presentat aquesta setmana un document titulat Crida socialista pel referèndum on hi defensen els tres diputats díscols del PSC.

Els signants del manifest (més d'un centenar) han reclamat de manera oberta i "inexcusable" la celebració d'un referèndum per la independència. El catalanistes també han denunciat la crisi del pacte constitucional de 1978 i han reclamat un perfil propi i independent del PSOE: "El socialisme català, més enllà dels paràmetres que imposa el nacionalisme espanyol, hegemònic a Espanya, només pot estar al costat de l'opinió central i majoritària del poble de Catalunya".

Els signants del document evidencien un sector gens minoritari dins del partit dels socialistes de Catalunya contrari a la direcció que ha pres l'executiva dels socialistes catalans. Per la seva importància reproduïm el text a la secció Documents de Tribuna.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Política catalana
Un cordó sanitari a la incongruència i la indefinició: PSC
Crònica · Nació Digital
El PSC i el PSOE signen el nou protocol que liquida l'autonomia dels socialistes catalans
Opinió · Política
La deriva vergonyant del PSC
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La pregària del PSC"
Opinió · Política catalana
L'hora PSC
Recull de premsa · Societat civil
Illa:"El ple sobre l'emergència social: no ens resignem"
Opinió · Societat civil
Prioritats socials pel nou Govern
Opinió · Societat civil
Créixer socialment
Opinió · Política catalana
No tot és possible sempre
Notícia · Política catalana
Joaquim Nadal, líder històric del PSC, deixa el partit
Indica publicitat